Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorZimmelová, Petra
dc.contributor.authorFranková, Zuzana
dc.date.accessioned2021-12-08T08:49:21Z
dc.date.available2021-12-08T08:49:21Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/31141
dc.description.abstractAbstrakt: Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. První, teoretická část, obsahuje okruhy teoretických poznatků, stěžejních pro orientaci v problematice. Obsahuje anatomický a fyziologický přehled tlustého střeva a konečníku, problematiku kolorektálního karcinomu jako onemocnění od příčin vzniku, prvních příznaků až po léčbu. Stěžejním tématem práce je výživa ve vztahu k onkologii tlustého střeva a konečníku. Část práce je věnována kolorektálnímu screeningu. Druhá, empirická část, se zabývá kvalitativním výzkumem. Celkem u šesti respondentů, kteří prodělali onemocnění kolorektálního karcinomu, je formou narativního rozhovoru zjišťováno, jakým způsobem choroba ovlivnila jejich stravovací návyky. Snahou práce je podpořit pozitivní postoj společnosti k prevenci kolorektálního karcinomu a také umožnit veřejnosti nahlédnout do životních příběhů lidí po prodělaném onkologickém onemocnění tlustého střeva a konečníku.cze
dc.format67 s.
dc.format67 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectTlusté střevo a konečníkcze
dc.subjectstravovací návykycze
dc.subjectvýživacze
dc.subjectkolorektální karcinom.cze
dc.subjectColon and rectumeng
dc.subjecteating habitseng
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectcolorectal cancereng
dc.titleZměny ve stravovacích návycích u pacientů s kolorektálním karcinomemcze
dc.title.alternativeChanges in eating habits at patients with colorectal cancereng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag34384
dc.description.abstract-translatedAbstract: This Bachelor´s thesis is divided into two parts. The first part, a theoretical one, describestheoretical knowledge which are essential for orientation in this issue. It includes anatomical and physiological summary of large intestine and rectum, the issue of colorectal cancer as a disease and it describes the cause of its origin, symptoms and a medical treatment. The thesis will examine eating habits in relation to the oncology of large intestine and rectum. A part of this thesis is devoted to the colorectal screening. The second part, an empiric one, deals with qualitative research. There are six respondents who suffered a disease of colorectal cancer and they were inteviewed in which way the disease influenced their eating habits. The aim of this thesis is to support a positive approach of society for colorectal cancer prevention and also let the public look into lifestories of people who suffered an oncological disease of large intestine and rectum. Colon and rectum, eating habits, nutrition, colorectal cancer.eng
dc.date.accepted2014-05-23
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.description.defenceZ. Franková zodpověděla všechny dotazy členů ůkomise a ved.práce (viz. posudek) a obhájila BP.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam