Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorKopuncová, Hana
dc.date.accessioned2021-12-08T08:52:08Z
dc.date.available2021-12-08T08:52:08Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-06-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/31219
dc.description.abstractTato bakalářská práce: Úroveň znalostí z problematiky výživy žáků 2. stupně ZŠ ve vztahu k jejich každodenní výživě charakterizuje v teoretické části pojmy týkající se výživy. Jednotlivé kapitoly pak rozebírají základní složky a význam správné výživy pro zdraví dětí a mládeže. Zmiňuji se o doporučených denních dávkách, stravovacím režimu, alternativních způsobech stravování a zároveň i o chybách ve výživě a jejich dopadech ve formě nadváhy či jiných onemocnění. Zahrnuta je zde i problematika výchovy ke zdraví v rámcově vzdělávacím programu. Praktická část se zabývá výsledky kvantitativního výzkumu, který byl realizován v podobě dotazníkového šetření a jeho cílem bylo zjistit vztah žáků k jejich každodenní výživě a prověřit znalosti o dané problematice. Výzkum je zaměřen na žáky 9. tříd ve věku 14. 16. let v oblasti Znojemska.cze
dc.format81 s. (19 157 znaků)
dc.format81 s. (19 157 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjectživinycze
dc.subjectnadváhacze
dc.subjectporuchy příjmu potravycze
dc.subjectalternativní výživacze
dc.subjectdieteng
dc.subjectnutrientseng
dc.subjectobesityeng
dc.subjecteating disorderseng
dc.subjectalternative nutritioneng
dc.titleÚroveň znalostí z problematiky výživy žáků 2. stupně ZŠ ve vztahu k jejich každodenní výživě.cze
dc.title.alternativeThe level of knowledge on the issue of nutrition of students in the 2nd grade of elementary school in relation to their daily diet.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag34756
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis: The level of knowledge pertaining to the issue of the nutrition of second grade elementary students in relation to their everyday diet is theoretically defined in the introductory section, defining nutrition related terms. Individual chapters then go on to define the basic aspects and the relevance of good nutrition for the health of young children and young adults. Daily recommended amount, nutrition plans, alternative eating regimes and various nutritional mistakes are all discussed, particularly in the context of abnormal weight gain and other illnesses. The issue of educating young people about correct nutrition is also tackled. The practical component of the thesis describes the results of quantitative research carried out via questionnaire form. The aim of the questionnaire was to find out what relationship young children have towards their nutrition and test their knowledge on the subject. The research sample was aimed at children of 9th grade of elementary school, aged 14-16 in the Znojmo area.eng
dc.date.accepted2014-08-25
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVKZu-Přucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.description.defenceStudentka představila práci, odpověděla na otázky vedoucího práce a členů komise.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam