Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorŠpalová, Klára
dc.date.accessioned2021-12-08T08:53:08Z
dc.date.available2021-12-08T08:53:08Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-29
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/31246
dc.description.abstractAbstrakt: Cílem této práce bylo zpracování výzkumu, zaměřeného na zjištění úrovně znalostí problematiky výživy u žáků 2. stupně ZŠ ve vztahu k jejich každodenní výživě. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu výživa, jejím významem, společenským významem výživy a doporučeným poměrem živin. Vymezuje a popisuje pojem pubescence, jak z hlediska biologických, tak psychických změn. Zmiňuje se také o stravování v rodinách a poruchách příjmu potravy. V neposlední řadě popisuje části Rámcově vzdělávacího systému, ale také programy a projekty podporující zdraví. V práci byl použit kvantitativní výzkum a sběr dat proběhl formou dotazníku. Ten je doplněn o vědomostní kvíz o výživě a správném stravování. Výzkumný soubor se skládá z žáků 9. ročníků základních škol, tedy probandů ve věku 14 - 16 let. Výzkum je zaměřen na oblast Českobudějovicka a Táborska.cze
dc.format74 s. (22 543 znaků)
dc.format74 s. (22 543 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjectživinycze
dc.subjectpubescencecze
dc.subjectRámcový vzdělávací programcze
dc.subjectprogramy podporující zdravícze
dc.subjectdieteng
dc.subjectnutrientseng
dc.subjectpubescenceeng
dc.subjectFramework Education Programmeeng
dc.subjectprojects supporting healtheng
dc.titleÚroveň znalostí z problematiky výživy žáků 2. stupně ZŠ ve vztahu k jejich každodenní výživěcze
dc.title.alternativeThe level of knowledge on the issue of nutrition of students in the 2nd grude of elementary school in relation to their daily dieteng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag35501
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis was the processing of a survey focusing on the level of knowledge about the diet issues among secondary school pupils in relation to their everyday nourishment. The theoretical part deals with the definition of the term "diet", its importance and social aspect, and the recommended proportion of nutrients. It defines and describes the term "pubescence" with respect to both biological and psychological changes. It also mentions the eating habits in families and eating disorders. It also describes parts of the Framework Educational System and some projects supporting health. A quantitative survey was employed in this thesis, and the data was collected from questionnaires, which included a knowledge quiz about diet and right nourishment. The surveyed group consists of ninth grade pupils of secondary schools, which means probands aged from 14 to 16 years. The research concentrates on the regions of České Budějovice and Tábor.eng
dc.date.accepted2014-05-28
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineNJu-VKZucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.description.defenceStudentka svou práci odpovídajím ztpůsobem představila. Otázky komise byly zodpovězeny. Práce byla obhájena.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam