Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorVostřák, Vít
dc.date.accessioned2021-12-08T09:35:03Z
dc.date.available2021-12-08T09:35:03Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/32069
dc.description.abstractPředmětem bakalářské práce je zjištění jídelních postojů a návyků u žáků II. stupně ZŠ a studentů SŠ na Českotřebovsku. Teoretická část je věnována definici pubescentů a adolescentů, jejich jídelním postojům a návykům, zdravé stravě, nejběžnějším poruchám příjmu potravy a obezitě. Zásadní kapitolou je část věnovaná dietám a jejich prevalenci u dětí. Pozornost je věnována bezlepkové dietě a redukčním dietám. Dotazníkové šetření pak monitoruje situaci na Českotřebovsku. Dotazník mj. zahrnuje otázky týkající se pravidelnosti stravování, pitného režimu, zdravé stravy, diet, stravování se doma, ve školních jídelnách a v rychlém občerstvení. Výsledky jsou vyhodnocovány chronologicky podle sledu jednotlivých otázek. Jídelní postoje a návyky jsou porovnávány obecně a také dle stupně vzdělání a pohlaví.cze
dc.format88
dc.format88
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpubescentcze
dc.subjectadolescentcze
dc.subjectjídelní postojecze
dc.subjectzdravá stravacze
dc.subjectporuchy příjmu potravycze
dc.subjectobezitacze
dc.subjectbezlepková dietacze
dc.subjectredukční dietycze
dc.subjectpubescenteng
dc.subjectadolescenteng
dc.subjecteating attitudeseng
dc.subjecthealthy eatingeng
dc.subjecteating disorderseng
dc.subjectobesityeng
dc.subjectgluten-free dieteng
dc.subjectreducing dietseng
dc.titleJídelní postoje a návyky u žáků II. st. ZŠ a studentů SŠ na Českotřebovskucze
dc.title.alternativeAttitudes and habits towards eating in secondary school pupils and high school students in the Česká Třebová neighbourhoodeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag39743
dc.description.abstract-translatedThe main aim of the present bachelor's thesis is to identify attitudes and habits towards eating in secondary school pupils and high school students in Česká Třebová neighbourhoods. The first part is a review of theory and it is dedicated to the definition of pubescents and adolescents, their eating attitudes and habits, healthy eating, common eating disorders and obesity. Another fundamental chapter is the one concerned with diets and with the prevalence of dieting in children. High attention is paid to the gluten-free diet and weight reducing diets. A questionnaire survey has been used to monitor the situation in the neighbourhood of Česká Třebová. The questionnaire contains inquiries related to regularity in eating, fluid intake, healthy eating, diets, home cooking, eating at school canteens and at fast food restaurants as well. The results of each question have been evaluated chronologically. A general review of eating attitudes and habits as well as their comparison according to the educational stage and sex of the participants have been provided.eng
dc.date.accepted2015-05-20
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam