dc.contributor.advisor | Váchová, Alena | |
dc.contributor.author | Lencová, Martina | |
dc.date.accessioned | 2021-12-08T10:05:30Z | |
dc.date.available | 2021-12-08T10:05:30Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-03-29 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/32605 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce je zjistit, jak mateřské školy řeší stolování dětí, jaká je jeho organizace v různých mateřských školách a jak přispívá k plnění cílů předškolního vzdělávání. Obsahem teoretické části je charakteristika cílů předškolního vzdělávání, jak je vymezuje Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání, vzdělávací strategie v mateřské škole, možnosti stravování a stolování pro plnění vzdělávacích cílů, legislativní podmínky pro stravování a stolování v mateřské škole, etiketa stolování a vedení předškolních dětí k ní a rozvíjení dovedností a návyků potřebných pro stravování a stolování. Praktická část obsahuje analýzu, jak mateřské školy řeší stolování a k jakým návykům jsou děti vedeny. | cze |
dc.format | 55 s. (77 631 znaků) | |
dc.format | 55 s. (77 631 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | mateřská škola | cze |
dc.subject | děti | cze |
dc.subject | předškolní věk | cze |
dc.subject | vzdělávací program | cze |
dc.subject | stolování | cze |
dc.subject | stravování | cze |
dc.subject | návyky a dovednosti | cze |
dc.subject | etiketa | cze |
dc.subject | preschool | eng |
dc.subject | children | eng |
dc.subject | preschool age | eng |
dc.subject | framework educational program | eng |
dc.subject | dinning | eng |
dc.subject | eating | eng |
dc.subject | habbits and skills | eng |
dc.subject | etiquette | eng |
dc.title | Stolování v mateřských školách | cze |
dc.title.alternative | Dining in kindergartens | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 42564 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of the thesis is to find out how dining is carried out in preschools, what is the organization in various preschools like and how it does contribute to meeting the goals of preschool education. The theoretical part contains the characteristics of goals of preschool educational objectives as they are defined in the Framework educational program for preschool education, educational strategies in preschools, eating and dining possibilities in terms of fulfilling the educational goals, legislative conditions for eating and dining in a kindergarten, etiquette of dining, educating preschool children at it and developing the skills and habits necessary for eating and dining.
The practical part contains an analysis of how a kindergarten solves dining habits and the way in which children are led. | eng |
dc.date.accepted | 2016-04-18 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Učitelství pro mateřské školy | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |