Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVejčík, Antonín
dc.contributor.authorKahounová, Kristýna
dc.date.accessioned2021-12-09T06:58:36Z
dc.date.available2021-12-09T06:58:36Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35277
dc.description.abstractChov koz se v posledních letech stává stále oblíbenějším a v České republice se začínají rozšiřovat velkochovy. Kozy mají význam nejen pro krajinotvorbu, pro likvidaci nežádoucích keřů a vysokých invazních trav na pastvinách, ale chovají se také kvůli vysoce kvalitním produktům, jako mléko a kozí maso. Kozí mléko a výrobky z něj jsou významné díky jeho nutriční hodnotě a vysoké stravitelnosti. Kozí maso je jedno z nejkvalitnějších mas, díky nízkému podílu tuku a vysokému obsahu bílkovin. Pro jeho produkci je nejvhodnější masné plemeno koz búrských. Cílem práce je vyhodnotit úroveň masné užitkovosti ve vybraných chovech búrských koz a zhodnotit vývoj reprodukčních ukazatelů a přírůstků. Získané údaje jsou porovnány s celorepublikovými údaji a použity pro vyhodnocení sledovaných chovů. Závěrem je navrženo doporučení, jak zlepšit úroveň chovu a ekonomické ukazatele ve vybraných chovech.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectchov kozcze
dc.subjectkozí mlékocze
dc.subjectkozí masocze
dc.subjectmasná užitkovostcze
dc.subjectpřírůstkycze
dc.subjectgoatsbreedingeng
dc.subjectgoatmilkeng
dc.subjectgoatmeateng
dc.subjectmeatefficiencyeng
dc.subjectweightgaineng
dc.titleVyhodnocení užitkových vlastností vybraného chovu búrské kozycze
dc.title.alternativeEvaluation of the utility properties of the selected breeding Boer goatseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag32289
dc.description.abstract-translatedGoatsbreedingisbecomingincreasingly more popular in the Czech Republic. There are factoryfarmswhich are starting to expand. Goats are importantforlandscaping, forliquidationofinvasiveshrubs and tallinvasivegrasses in pastures. Goats are breadedbecauseofhighqualityproducts such as milk and goatmeat. Goatmilk and dairyproducts are importantbecauseofhighnutritionalvalue and digestibility. Goatmeatisoneofthefinestmeats, due to itslow fat content and high protein content. MeatofBoergoatsisthebestforproductionofgoatmeat. Thepurposeofthisworkis to assessthelevelofmeatproduction in selectedfarmsofBoergoats and evaluatethedevelopmentofreproductive performance and increases. Thegained data are compared to thenational data and usedfortheevaluationofthemonitoredfarms. Finally, itissuggestedrecommendationhow to improvetheleveloffarming and theeconomicindicators in theselectedfarms.eng
dc.date.accepted2016-06-07
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam