Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMoudrý, Jan, st.
dc.contributor.authorHálová, Jiřina
dc.date.accessioned2021-12-09T06:58:36Z
dc.date.available2021-12-09T06:58:36Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35278
dc.description.abstractV teoretické části popisuji místní produkci, přímé a nepřímé distribuční cesty, trendy ve školním stravování, historii, legislativu, zpracování biopotravin, jejich označování, získávání certifikátů a jednotlivé výhody a nevýhody prodeje. Praktická část práce se zaměřena na vyhodnocení výsledků realizovaného dotazníkového šetření ve vybraných školních stravovacích zařízeních v Jihočeském kraji. V rámci dotazníkového šetření byla vyhodnocována spotřeba potravin, postupy zpracování potravin (čerstvé, mražené, polotovary), podíl sezónních a nesezónních potravin a podíl druhů masa. Analýza je součástí projektu UMBESA, který se snaží prosadit a zvýšit regionální, biopotraviny a čerstvé sezónní potraviny ve stravovacích zařízeních.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmístní produkcecze
dc.subjectbiopotravinycze
dc.subjectveřejné stravovánicze
dc.subjectškolní stravovánícze
dc.subjectlegislativacze
dc.subjectpřímé a nepřímé distribuční cestycze
dc.subjectlocal productioneng
dc.subjectorganic foodeng
dc.subjectpublic Boardeng
dc.subjectschool mealseng
dc.subjectlegislationeng
dc.subjectdirect and indirect distribution channelseng
dc.titleProsazování místní potravinářské produkce ve školím stravovánícze
dc.title.alternativeThe promotion of local food profuction in the school eatingeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag32394
dc.description.abstract-translatedIn the theoretical part of the describing local production, the direct and indirect distribution channels, trends in school eating, history, legislation, organic food processing, its labelling, obtain certificates, and the advantages and disadvantages of each sale. The practical part of the thesis is focused on the evaluation of the results of the completed survey in selected school catering facilities in the South Bohemia region. In the framework of the questionnaire investigation was evaluated food consumption, food processing procedures (fresh, frozen, semi-finished products), the proportion of seasonal and unseasonal of food and the share of meat. The analysis is part of the UMBESA project, which seeks to promote and enhance regional, organic, seasonal and fresh food in the catering facilities.eng
dc.date.accepted2016-06-07
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam