Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKernerová, Naděžda
dc.contributor.authorPösingerová, Kateřina
dc.date.accessioned2021-12-09T06:58:37Z
dc.date.available2021-12-09T06:58:37Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35279
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo ve vybraném jateckém závodu analyzovat ukazatele zjišťované při klasifikaci jatečně upravených těl prasat. Na základě těchto informací byl statisticky vyhodnocen soubor jatečných zvířat poražených za období 2 měsíců. Celkem bylo analyzováno 74 024 jatečně upravených těl prasat. Jatečně upravená těla zařazená do SEUROP systému byla rozdělena do 6 hmotnostních intervalů od 60 do 120 kg s krokem po 10 kg. Průměrná hmotnost jatečně upraveného těla byla 91,98 kg. Ve hmotnostních intervalech 9099,9 kg a 8089,9 kg s průměrným podílem svaloviny 59,04 % a 59,77 % bylo poraženo nejvíce prasat (40 % a 32,2 %). Se zvyšující se porážkovou hmotností klesal podíl svaloviny v jednotlivých hmotnostních intervalech o 0,96 %; 0,83 %; 0,73 %; 0,9 % a 0,99 %. Soubor prasat byl zatříděn do tří nejsledovanějších tříd S, E a U. Nejvyšší podíl svaloviny byl naměřen ve třídě S (61,61). Se zvyšující se porážkovou hmotností klesal podíl svaloviny v jednotlivých třídách o 3,30 % a 4,79 %. Mezi hmotností jatečně upraveného těla a podílem svaloviny byl zjištěn korelační koeficient -0,34+++.cze
dc.format47
dc.format47
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectprasecze
dc.subjectporážková hmotnostcze
dc.subjectSEUROP systémcze
dc.subjectpigeng
dc.subjectslaughter weighteng
dc.subjectsystem SEUROPeng
dc.titleZatřídění jatečně upravených těl prasat na vybraných jatkáchcze
dc.title.alternativeClassification of pig carcasses at selected slaughterhouseeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag33113
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis was to analyse indicators determined during classification of pig carcasses within a selected slaughterhouse. On the basis of such information, a set of animals slaughtered during the period of 2 months was statistically evaluated. In total, 74 024 of carcasses were analysed. The carcasses classified within the SEUROP system were divided into 6 weight intervals from 60 to 120 kg with 10 kg spans. The average weight of all the slaughtered pigs from the set was 91.98 kg. The majority of the slaughtered pigs (40% and 32.2%) was found within the pig carcasses' weight interval of 9099.9 kg and 8089.6 kg with the average lean meat of 59.04% and 59.77%. With increasing carcass weight, the lean meat was decreasing by 0.96, 0.83, 0.73, 0.9, and 0.99% within individual weight intervals. The set of the pigs was incorporated into the three most observed groups, i.e. S, E, and U. The highest lean meat was found in the S group (61.61%). With increasing carcass weight, the lean meat was decreasing by 3.30 and 4.79% within individual groups. Between the carcass weight and the lean meat, the correlation coefficient of -0.34+++ was found.eng
dc.date.accepted2016-06-07
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam