Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠístková, Marie
dc.contributor.authorHavel, Milan
dc.date.accessioned2021-12-09T06:58:50Z
dc.date.available2021-12-09T06:58:50Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35317
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá hlukovými emisemi způsobenými chovem prasat na výkrm. Teoretická část obsahuje popis hospodářského významu chovu prasat v České republice. Dále popisuje hluk a jeho vliv na životní prostředí, účinky hluku na člověka a zvířata, využití nejlepších dostupných technologií (BAT) k jeho snížení v chovech prasat a hygienické limity. V praktické části jsou popsány objekty s chovem prasat, měřící technika a použité metody výpočtů vlastního měření hluková zátěže. Získaná data jsou znázorněna v grafech, u každého měření je provedena statistická analýza. Dalším bodem je porovnání výsledných hodnot s hygienickými limity.cze
dc.format70
dc.format70
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjecthlukcze
dc.subjectprasatacze
dc.subjectměřenícze
dc.subjectekvivalentní hladinacze
dc.subjectnoiseeng
dc.subjectpigseng
dc.subjectmeasuringeng
dc.subjectequivalent leveleng
dc.titleHlukové emise v chovu prasat na výkrmcze
dc.title.alternativeNoise emissions in the pig fatteningeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag41301
dc.description.abstract-translatedThis dissertation deals with the noise emissions caused due pig fattening. The theoretical part contains a description of the economic importance of pig farming in the Czech Republic. It also describes the noise and its impact on the environment, noise effects on humans and animals, using best available technologies (BAT) to reduce it in pig farms and includes other sanitary limits. The practical part describes the structures of pig breeding, measuring instruments and the methods which are used for calculating the measurement of the noise. The obtained data are shown in the graphs and by each measurement was performed statistical analysis. In another point are the result values compared with sanitary limits.eng
dc.date.accepted2016-05-30
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologie - Ekologické zemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam