dc.contributor.advisor | Moudrý, Jan, st. | |
dc.contributor.author | Kubíková, Marcela | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T06:59:31Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T06:59:31Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-04-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35387 | |
dc.description.abstract | Abstrakt
Cílem práce je vypracování výukového programu s modifikacemi pro žáky středních škol s důrazem na environmentální téma "Zdravá výživa" na základě analýzy role školního stravování ve vzdělávání žáků a studentů k udržitelnému rozvoji a k rozvoji udržitelných systémů produkce, distribuce a konzumace potravin v ČR. V teoretické části práce a přípravné fázi tvorby výukového programu s tematickými bloky zaměřenými na zdravou výživu a regionální potravinu proběhl sběr a studium didaktických a metodických materiálů, kurikulárních dokumentů soustavy ČR v praktické části je uveden nový výukový program s názvem Nutriční gramotnost, určený pro studenty středních škol a středních odborných učilišť vhodný pro environmentální téma "Zdravá výživa". Tato část dále obsahuje jeho evaluaci a vyhodnocení využitelnosti programu v praxi. | cze |
dc.format | 52s. | |
dc.format | 52s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Výukový program | cze |
dc.subject | environmentální výchova | cze |
dc.subject | zdravá výživa | cze |
dc.subject | regionální potravina | cze |
dc.subject | udržitelný rozvoj | cze |
dc.subject | Tutorial | eng |
dc.subject | environmental education | eng |
dc.subject | healthy food | eng |
dc.subject | regional food | eng |
dc.subject | sustainable development | eng |
dc.title | Výukové programy "Zdravá výživa a regionální potravina" | cze |
dc.title.alternative | Tutorials "Nutrition and regional food" | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 42219 | |
dc.description.abstract-translated | The aim is to develop an educational program with modifications for secondary schools with an emphasis on environmental theme "Healthy diet" based on the analysis of the role of school meals in the education of pupils and students to sustainable development and to the development of sustainable systems of production, distribution and consumption of food in the country. The theoretical part of the preparatory phase and the creation of an educational program with thematic blocks focusing on healthy eating and local food gathering was held and the study of educational and methodological materials, curricula system in the Czech Republic. The practical part includes a new tutorial called , designed for students of secondary schools and secondary vocational schools suited for environmental theme "Healthy Nutrition". This part further includes the evaluation and evaluation program usability in practice | eng |
dc.date.accepted | 2016-05-31 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie - Ekologické zemědělství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |