Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorMaurer, Jan
dc.date.accessioned2021-12-09T06:59:36Z
dc.date.available2021-12-09T06:59:36Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35393
dc.description.abstractTato práce se zabývá problematikou zdravotní nezávadnosti zvěřiny a především jejím vhodným skladováním. Snahou je najít vztahy mezi chlazením a mražením zvěřiny s cílem přinést hlubší náhled do problematiky práce s masem pocházejícím z volně žijících živočichů, aby bylo dosaženo vynikající kvality a nezměněných chuťových vlastností bažantího masa. Základem celé práce je laboratorní analýza čtyřiceti vzorků masa, které byly získány od lokální organizace zabývající se hospodařením se zvěří. V rámci této analýzy jsou sledovány čtyři základní parametry: obsah vody, tuku, proteinů a množství kolagenu, které mají hlavní vypovídající hodnotu pro zvláštní chuťové vlastnosti zvěřiny. Bylo zjištěno, že existují statisticky průkazné závislosti mezi bílkovinami a kolagenem, bílkovinami a vodou, tukem a vodou. Nebylo možné zamítnout nulovou hypotézu o rozdílech mezi chlazenými a mraženými vzorky pro vodu, tuk, bílkoviny a kolagen. Závěry měření byly porovnány s dostupnou světovou i odbornou českou literaturou.cze
dc.format59 s. (12640 slov)
dc.format59 s. (12640 slov)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectzvěřinacze
dc.subjecthygiena masacze
dc.subjecthygiena zvěřinycze
dc.subjectbažantcze
dc.subjectlaboratorní analýza masacze
dc.subjectgameeng
dc.subjecthealth gameeng
dc.subjectmeat hygieneeng
dc.subjectpheasanteng
dc.subjectlaboratory analysis of meateng
dc.titleVliv skladovacích podmínek na kvalitativní ukazatele masa lovné zvěřecze
dc.title.alternativeEffect of storage conditions on qualitative indicators of game meateng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag42279
dc.description.abstract-translatedThis work deals with the health and meat hygiene of venison and especially its appropriate storage. The aim is to find relationships between cooling and freezing game to bring a deeper insight into the work of meat from wildlife animals to achieve superior quality and taste characteristics unchanged pheasant meat. The basis of the whole work is a laboratory analysis of forty meat samples, which were obtained from local organizations involved in the management of game. In this analysis we are monitored four basic parameters: the content of water, fat, protein, and the connective tissue protein, which are major predictive value for a particular game palatability. It was found that exist statistically significant dependence between proteins and connective tissue protein, protein and water, fat and water. It was not possible to reject the null hypothesis about the differences between refrigerated and frozen samples of water, fat, protein and collagen. Conclusions measurements were compared with the available international and professional Czech literature.eng
dc.date.accepted2016-06-17
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineBiologie a ochrana zájmových organismůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělská specializacecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam