dc.contributor.advisor | Skořepa, Ladislav | |
dc.contributor.author | Stehlíková, Jaroslava | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T06:59:53Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T06:59:53Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-04-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35413 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá uplatněním regionálních potravin, jejich využívání v gastronomických zařízeních a jejich podílu na významu cestovního ruchu.
Hlavní důraz je kladen na výzkum, jak velká je motivace uživatelů gastronomických zařízení a dále zda momentální nabídka obsahuje regionální potraviny a tradiční místní kulinářské speciality.
V teoretické části je představena gastronomie jako taková a cestovní ruch spojený tématem. Dále je předložen příklad jednotlivých projektů, které jsou realizovány na území České republiky a organizací, které se angažují v gastronomickém oboru.
Praktická část je zaměřena na smýšlení a motivaci lidí v ohledu kulinářského cestovního ruchu a momentální nabídkou vybraných gastronomických zařízení. Výsledky jsou pro přehlednost prezentovány v grafech a tabulkách. | cze |
dc.format | práce 53 s. přílohy 20 s. | |
dc.format | práce 53 s. přílohy 20 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | gastronomie | cze |
dc.subject | cestovní ruch | cze |
dc.subject | regionální potravina | cze |
dc.subject | segmentace | cze |
dc.subject | gastronomy | eng |
dc.subject | tourism | eng |
dc.subject | regional food | eng |
dc.subject | segmentation | eng |
dc.title | Uplatnění regionálních potravin ve veřejných stravovacích zařízeních a jejich význam při rozvoji cestovního ruchu | cze |
dc.title.alternative | Application of regional food in public catering restaurants and their role in tourism development | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 42408 | |
dc.description.abstract-translated | The thesis deals with the application of regional foods, their use in gastronomic restaurants and their share of the importance of tourism.
Major emphasis is placed on research into how big motivation users of dining restaurants and whether the current menu includes traditional regional foods and local culinary specialities.
The theoretical part is introduced such as gastronomy and tourism related issues. It is also presented as an example of individual projects, which are implemented in the Czech Republic and organizations that are engaged in the catering industry.
The practical part is focused on the mindset and motivation of people in a matter of culinary tourism and the current choice of fine dining restaurants. Results are presented for clarity in graphs and tables. | eng |
dc.date.accepted | 2016-06-09 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |