Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBárta, Jan
dc.contributor.authorMiková, Klára
dc.date.accessioned2021-12-09T06:59:55Z
dc.date.available2021-12-09T06:59:55Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35415
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá enzymovou hydrolýzou proteinových koncentrátů a frakcionací získaných peptidových fragmentů. Využity byly proteinové koncentráty z odrůdy brambor Ornella a koncentrát získaný od švédské firmy Lyckeby Starch AB. Enzymová hydrolýza probíhala po dobu 24 hodin, za využití proteolytických enzymů alkalasy a trypsinu. U získaných hydrolyzátů se prokázal pozitivní vliv hydrolýzy na jejich rozpustnost a antioxidační aktivitu proteinu. Frakcionace peptidových hydrolyzátů byla provedena na systému FPLC. Zachycené frakce obsahovaly peptidové fragmenty kolem 1,35 kDa nebo nižší molekulové hmotnosti. Antioxidační aktivita zachycených subrakcí se stanovovala metodou DPPH. Nejvyšší hodnoty (2,2 a 2,6 TEAC g/kg) dosahovaly subfrakce získané po separaci hydrolyzátu z odrůdy Ornella štěpené enzymem alkalasa.cze
dc.format73 s. (86 244 znaků)
dc.format73 s. (86 244 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectenzymová hydrolýzacze
dc.subjectproteinový koncentrátcze
dc.subjectproteolytické enzymycze
dc.subjectFPLCcze
dc.subjectenzyme hydrolysiseng
dc.subjectpotato protein concentrateeng
dc.subjectproteolytic enzymeeng
dc.subjectFPLCeng
dc.titleEnzymová hydrolýza bramborových proteinů a možnosti frakcionace získaných peptidových fragmentůcze
dc.title.alternativeEnzyme hydrolysis of potato proteins and possibilities of fractionation of obtained peptide fragmentseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag42428
dc.description.abstract-translatedThe diploma thesis is focused on enzyme hydrolysis of potato protein concentrates and fractionation of obtained peptide fragments. Were used protein concentrate from tubers variety Ornella and protein concentrate obtained by swedish company Lyckeby Starch AB. The enzyme hydrolysis lasted 24 hours and were used the proteolytic enzyme alkalasa and trypsin. In this work were prove possitive effect of enzyme hydrolysis on solubility and antioxidative properties of potato protein isolates. The fractionation of obtained peptide hydrolysated was based on systém FPLC (Fast protein liquid chromatography). The fractions contained of peptide fragments about 1, 350 kDa or fragments of smaller moleculary weight. The antixodative activity of subfractions were determIne by method called DPPH. The highest values (2,2 and 2,6 TEAC g/kg) were accured at the subfractions which were separations from Ornella hydrolyzates digeste by enzyme alkalasa.eng
dc.date.accepted2016-06-09
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské biotechnologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam