Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKábelová, Hana
dc.contributor.authorKorcová, Žaneta
dc.date.accessioned2021-12-09T07:00:00Z
dc.date.available2021-12-09T07:00:00Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35421
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo stanovit obsah - a -hořkých kyselin ve vzorcích chmele získaných z různých typů chmelnic a pěstitelských oblastí. Předmětem hodnocení byly odrůdy Žatecký poloraný červeňák, Sládek a Premiant sklizené ve třech pěstitelských oblastech (Žatecko, Úštěcko, Tršicko) roku 2015. Bylo zkoumáno 9 vzorků chmele z konvenčního pěstování a 1 z ekologického způsobu pěstování. U všech oblastí pěstování, ze kterých byly odebrány chmelové hlávky, byla zjištěna nadmořská výška, množství srážek a průměrné teploty za vegetaci. Množství hořkých kyselin bylo měřeno metodou HPLC. Z našeho vypočítaného korelačního koeficientu vyplynulo, že u všech odrůd obsah - a -hořkých kyselin s větším množstvím srážek stoupá, s rostoucí nadmořskou a s vyššími teplotami za vegetaci klesá.cze
dc.format43
dc.format43
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectChmelcze
dc.subject- a -hořké kyselinycze
dc.subjectnadmořská výškacze
dc.subjectklimatické podmínkycze
dc.subjecthopeng
dc.subject- a -bitter acidseng
dc.subjectaltitudeeng
dc.subjectclimatic conditionseng
dc.titlePorovnání kvalitativních ukazatelů odrůd chmele otáčivého (Humulus lupulus) z různých typů chmelniccze
dc.title.alternativeComparsion of qualitative parameters of hop (Humulus lupulus) cultivars from diferent types of hop-gardenseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag42472
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis was to determine content of - a -bitter acids in samples of hop obtained from different types of growing regions. Object of research were cultivars of Saaz late, Sládek and Premiant cultivated in three growing regions (Žatecko, Úštěcko, Tršicko) in year 2015. Nine hop samples from conventional agriculture and one from bio production were examined. For all growing areas, from which hop cones were obtained, was determined altitude, rainfall and average temperatures during vegetation period. Quantity of bitter acids were measured by HPLC. Our calculated correlation coefficients showed that the higher altitude and average temperature the lower content of bitter acids was measured and more precipitation has positive impact on content of bitter acids.eng
dc.date.accepted2016-05-30
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologie - Ekologické zemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam