Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBárta, Jan
dc.contributor.authorKakos, Michal
dc.date.accessioned2021-12-09T07:00:14Z
dc.date.available2021-12-09T07:00:14Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-05-06
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35435
dc.description.abstractCílem práce bylo zhodnotit vliv foliární výživy dusíkem na výnos a obsah škrobu a bílkovin u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu s různou délkou vegetační doby. V literárním přehledu je obecné seznámení s danou problematikou a dále je zde shrnut dosavadní vývoj a produkce brambor jak v České republice, tak i ve světě. V roce 2015 byl založen jednoletý polní pokus, kde byl vyhodnocen účinek aplikace 8 % roztoku močoviny, ve variantách aplikace v 1 termínu a aplikace ve 2 termínech roztoku v porovnání s variantou bez aplikace roztoku močoviny. Sledovány byly tři odrůdy s rozdílnou vegetační dobou. Jednalo se o poloranou odrůdu Zuzanna a polopozdní až pozdní odrůdy Eurogrande a Eurostarch. Při velmi specifickém roku 2015 jak na úhrn srážek tak i teplot byla nejlépe vyhodnocena, i když v malé míře, aplikace roztoku močoviny v 1. termínu. Aplikace ve 2. termínech neměla žádný významný vliv na produkci škrobu a dusíkatých látek.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbramborycze
dc.subjectlistové hnojivocze
dc.subjectvýnos hlízcze
dc.subjectobsah škrobucze
dc.subjectodrůdacze
dc.subjectpotatoeseng
dc.subjectfoliar fertilizereng
dc.subjecttuber yieldeng
dc.subjectstarch contenteng
dc.subjectvarietyeng
dc.titleHodnocení vlivu foliární výživy na výnos škrobu a bílkovin bramborcze
dc.title.alternativeEvaluation of the effect of foliar nutrition on yield of starch and protein potatoeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag42630
dc.description.abstract-translatedThe aim of the study was to evaluate the effect of foliar nitrogen nutrition on yield and starch content and protein varieties of potatoes for starch with different length of the growing season. The literary review contains a general introduction to the topic and furthermore there is a summary of the existing development and production of potatoes both in the Czech Republic and abroad. In 2015 it was established one-year field experiment, where the effect was evaluated by 8% urea solution in variations in one application time and application in terms of solution 2 compared to the variant without the application of the urea solution. There were three sorts of potatoes with different vegetation period. It was a medium late variety Zuzanna and semi-late to late varieties Eurogrand and Eurostarch . At very specific 2015 to both precipitation and temperature be best evaluated albeit to a small extent, by the urea solution in the first term. Applications for the 2nd deadline had no significant effect on the production of starch and nitrogen compounds .eng
dc.date.accepted2016-05-31
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské inženýrství - Prvovýrobacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam