Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠtěrba, Zdeněk
dc.contributor.authorFišer, Martin
dc.date.accessioned2021-12-09T07:00:16Z
dc.date.available2021-12-09T07:00:16Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35437
dc.description.abstractCílem práce bylo posoudit tvorbu a redukci výnosu nahých a pluchatých odrůd ovsa. Výzkum probíhal dva roky a byl zaměřen převážně na hlavní výnosové prvky, a to počet rostlin, odnoží a lat na m2, dále se posuzoval počet zrn v 1 latě, hmotnost tisíce zrn a celkový výnos zrna. Jako doplňkově hodnocené byly stanoveny ukazatele kvality; objemová hmotnost a podíl předního zrna. Zjištěné hodnoty jednotlivých prvků byly vzájemně porovnány a vyhodnoceny statistickou analýzou. Z výsledků vychází, že nahé odrůdy ovsa dosahovaly průměrných výnosů zrna; průměr porovnávaných odrůd nahého ovsa činil 3,03 t.ha-1, průměr pluchatých odrůd činil 5,03 t.ha-1 a ostatní ukazatele se pohybovaly rovněž okolo průměrných hodnot. Potvrdilo se, že novější odrůdy jsou šlechtěny na vyšší hranici výnosu, zatímco starší odrůdy vykazují lepší hodnoty kvalitativních parametrů.cze
dc.format93 s. (128 341 znaků).
dc.format93 s. (128 341 znaků).
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectOves nahýcze
dc.subjectoves pluchatýcze
dc.subjectodrůdycze
dc.subjecttvorba výnosucze
dc.subjectvýnosové prvky.cze
dc.subjectNaked oateng
dc.subjecthulled oateng
dc.subjectvarietieseng
dc.subjectyield formationeng
dc.subjectyield components.eng
dc.titleTvorba výnosu nahých a pluchatých odrůd ovsacze
dc.title.alternativeThe yield formation of naked and hulled oatseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag42634
dc.description.abstract-translatedThe aim of the thesis was to assess the formation and reduction in the yield of naked and hulled oat varieties. The research was conducted two years and it was mainly focused on the main elements of income as a number of plants, cuttings, and lat per m2, further was assessed the number of grains per panicle 1, weight of thousand grains and total grain yield. As an additional assessment of quality indicators have been established; volume weight and the proportion of grains of the front. The values of determined individual elements have been compared to each other and evaluated by statistical analysis. The results based on the naked oat varieties attain average yields of grain; diameter compared varieties of naked oats totalled 3.03 tons per hectare, diameter of hulled varieties amounted to 5.03 tons per hectare and other indicators also moved around the average values. It was confirmed that the newer varieties are breeding to a higher threshold of revenue, while old varieties exhibit better values of the quality parameters.eng
dc.date.accepted2016-06-01
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské inženýrství - Fytotechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam