Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorČurn, Vladislav
dc.contributor.authorBálek, Václav
dc.date.accessioned2021-12-09T07:00:19Z
dc.date.available2021-12-09T07:00:19Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35440
dc.description.abstractAbstrakt Ječmen setý je hned po pšenici druhou nejstarší obilninou, která se začala pěstovat. Plocha, která byla oseta ječmenem v roce 2015, činila necelých 366 tisíc hektarů, což bylo o 15 tisíc hektarů více než v roce předešlém. Tato čísla poukazují na to, že i v dnešní době se jedná o důležitou a atraktivní plodinu. Cílem práce bylo studium vlivu ošetření sladu ječmene odrůdy Francin nízkoteplotním plazmatem na technologickou jakost sladovnického ječmene. Hodnoceno bylo několik parametrů. Parametry dosáhly těchto výsledků: zákal 12° (10,68 12,15%) a 90° (8,86 9,56 %), viskozita 8,6 % (1,46 mPa), pH sladiny (5,57 - 5,65), extrakt moučky v sušině (78,2 78,6 %), relativní extrakt pří 45 °C (31,2 33,4 %), barva sladiny (15,5 16,5 j. EBC), dusíkaté látky v sušině (11,71 12,11 %), rozpustné dusíkaté látky (3,9 4 %), Kolbachovo číslo (32,5 34,2 %), beta glukany (69 97 mg/l), diastatická mohutnost (147 152 Wk), dosažený stupeň prokvašení (70 71,8).cze
dc.format68 s. (73 848)
dc.format68 s. (73 848)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectječmencze
dc.subjectplazmacze
dc.subjectsladcze
dc.subjectbarleyeng
dc.subjectplasmaeng
dc.subjectmalteng
dc.titleFyzikální a biologické ošetření osiva ječmenecze
dc.title.alternativePhysical and biological treatment of barley seedeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag42679
dc.description.abstract-translatedBarley is the second oldest cereal after wheat, which began to be cultivated. The area, which was sown with barley in 2015 amounted to nearly 366,000 hectares, which was by 15 thousand hectares more than in the previous year. These numbers indicate that even nowadays it is an important and attractive crop. The aim of my thesis was to study the influence of treating of malt barley varieties Francin by low temperature plasma to technological quality malting barley. It has been evaluated several parameters. Parameters achieved the following results: turbidity 12 ° (10,68 12,15%) and 90 ° (8,86 9,56 %), the viscosity of 8.6% (1,46 mPa), the pH of the wort (5,57 - 5,65), extract flour dry matter (78,2 78,6 %), relative extract at 45 ° C (31,2 33,4 %), the color of the wort (15,5 16,5 j. EBC), nitrogenous substances in dry matter (11,71 12,11 %), soluble nitrogen substances (3,9 4 %), Kolbach index (32,5 34,2 %), beta glucans (69 97 mg/l), diastatic power (147 152 Wk), apparent final attenuation (70 71,8).eng
dc.date.accepted2016-06-01
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské inženýrství - Fytotechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam