Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorWnuk, Michal
dc.date.accessioned2021-12-09T07:37:39Z
dc.date.available2021-12-09T07:37:39Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35638
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo vyhodnotit hmotnostní ztráty masa během skladování, zejména pak během zchlazování za 24 hodin po porážce. V teoretické části je popsána historie vzniku a vývoje Přeštického černostrakatého plemene prasat, dále jsou v práci podrobněji zpracovány údaje o chemickém složení masa, průběhu porážky a metodách zchlazování masa. Praktická část se zabývala vyhodnocením hmotnostních ztrát u jatečně upravených těl prasat po dvaceti čtyř hodinovém chlazení. Data pro vyhodnocení byla získána z jatečných půlek Přeštického černostrakatého plemene prasat.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvepřové masocze
dc.subjectchlazení masacze
dc.subjecthmotnostní ztrátycze
dc.subjectPřeštické černostrakaté plemeno prasatcze
dc.subjectporkeng
dc.subjectchillingeng
dc.subjectweight losseng
dc.subjectPrestice black-pied pigeng
dc.titleHodnocení průběhu ztrát masa v průběhu skladovánícze
dc.title.alternativeEvaluation of weight loss of pork meat during storageeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag42508
dc.description.abstract-translatedThe aim of this study was to evaluate weight losses of pork meat during storage, especially during the chilling proces 24 hours after slaughter. In the theoretical part there are described the history of the origin and development of Prestice black-pied pig, the chemical composition of meat, slaughtering and chilling. The practical part dealt with the evaluation of weight losses in pig carcasses after twenty four hours of chilling. Data for this study was obtained from the carcasses of Prestice black-pied pig breed.eng
dc.date.accepted2017-06-13
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam