dc.contributor.advisor | Kobes, Milan | |
dc.contributor.author | Kodadová, Lenka | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:37:55Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:37:55Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35674 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se v první části zabývá charakteristikou pícnin významných jako zdroj objemné píce pro konzervaci. S ohledem na obtížnější konzervovatelnost je podrobnější charakteristika význačných jetelovin a jejich význam při pěstování objemné píce. Popisuje význam jetelotravních směsí ve výrobě objemné píce. Způsoby sklizně a konzervace biomasy z travních porostů. Dále je popisována silážní kukuřice, její konzervovatelnost, způsoby sklizně a význam ve výživě zvířat. Jakost objemné píce a faktory, které ji ovlivňují. Vliv kvality vstupní biomasy na konzervační procesy. Dále se také zabývá postupy a zásadami výroby siláží, senáží a sena, konzervačními prostředky a na závěr shrnuje příčiny zhoršené jakosti siláží a senáží a vliv zhoršené jakosti na příjem píce a užitkovost zvířat.
Druhá část diplomové práce je zaměřena na vlastní sledování senzorických vlastností a laboratorní hodnocení kvality konzervované píce při různých způsobech konzervace seno volné, seno v balících, senáž v senážních jámách, jetelová siláž v balících a siláž v silážních jamách na pozemcích vybraného zemědělského družstva. V závěru jsou navržena nejdůležitější opatření ke zlepšení jakosti konzervovaných krmiv. | cze |
dc.format | 81s. | |
dc.format | 81s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | travní senáž | cze |
dc.subject | kukuřičná siláž | cze |
dc.subject | konzervace | cze |
dc.subject | kvalita konzervace | cze |
dc.subject | porostová skladba | cze |
dc.subject | grass silage | eng |
dc.subject | corn silage | eng |
dc.subject | conservation | eng |
dc.subject | preservation quality | eng |
dc.subject | stand composition | eng |
dc.title | Hodnocení kvality konzervované objemné píce při různých způsobech
konzervace a skladování. | cze |
dc.title.alternative | The evaluation of quality of conserved bulky fodder by different way of
conservation and storage. | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 46212 | |
dc.description.abstract-translated | The thesis in the first part deals with the characteristics of major equipment as a source of coarse fodder for preservation. Given the difficult preservability is more prominent characteristic of legumes and their importance in the cultivation of coarse fodder. It describes the significance of clover-grass mixtures in the production of coarse fodder. Methods of harvesting and conservation of grassland biomass. It is also described silage corn, the preservability, harvest methods and importance in animal nutrition. Quality coarse fodder and the factors affecting it. Influence the quality of the biomass input on preservation processes. Furthermore, also deals with the procedures and principles of the production of silage, hay and silage, preservatives and finally summarizes the deterioration of the quality of silage and forage and impact deteriorated for receiving fodder and animal performance.The second part is focused on the monitoring of sensory properties and quality assessment laboratory conserved forage preservation in different ways - loose hay, hay bales, silage pits in silage, clover silage bales and silage in silage pits on lands selected agricultural cooperative. In conclusion, the most important measures designed to improve the quality of canned food. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-07 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie - Péče o krajinu | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |