Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBárta, Jan
dc.contributor.authorHofírek, Pavel
dc.date.accessioned2021-12-09T07:38:23Z
dc.date.available2021-12-09T07:38:23Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35716
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá frakcionací bílkovin konopné (Cannabis sativa L.) mouky podle rozpustnosti odrůd konopí setého Fedora 17 a Uso 31. U těchto zkoumaných odrůd byl laboratorními technikami a experimentálními metodami stanoven obsah dusíkatých látek, který se pohyboval v rozmezí od 23,6 % (Uso 31) do 31,5 % (Fedora 17), obsah bílkovin, který se pohyboval v rozpětí 100,1 mg.g-1 v konopné mouce u odrůdy Uso 31 do 130,7 mg.g-1 v konopné mouce u odrůdy Fedora 17. Frakcionací konopných bílkovin byla jako nejrozšířenější frakce u obou odrůd zjištěna frakce albuminů, jejíž relativní podíl byl 20,5 % bílkovin. Dále byla stanovena bílkovinná spektra. Analýzou SDS-PAGE byly detekovány albuminy v oblasti 7,4 kDa 53,6 kDa. Ve frakci globulinů byly pomocí SDS-PAGE detekovány bazické podjednotky hlavní zásobní bílkoviny edestinu v oblasti 1921 kDa, a kyselé podjednotky v oblasti 34 kDa.cze
dc.format64 s. (100 043)
dc.format64 s. (100 043)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectCannabis sativa L.cze
dc.subjectfrakce bílkovincze
dc.subjectkonopná moukacze
dc.subjectedestincze
dc.subjectCannabis sativa L.eng
dc.subjectprotein fractionseng
dc.subjecthemp mealeng
dc.subjectedestineng
dc.titleFrakcionace bílkovin konopné (Cannabis sativa L.) mouky podle rozpustnosticze
dc.title.alternativeFractionation of proteins from hemp (Cannabis sativa L.) meal according to their solubilityeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag46497
dc.description.abstract-translatedThis diploma thesis deals with fractionation of protein from hemp (Cannabis sativa L.) meal according to their solubility of the hemp varieties - Fedora 17 and Uso 31. The content of nitrogenous substances and protein content in the hemp meal of these studied varieties ranged from 23,6 % (Uso 31) to 31,5 % (Fedora 17) and from 100,1 mg.g-1 (Uso 31) to 130,7 mg.g-1 respectively. The fractionation of hemp protein (Fedora 17, Uso 31) confirmed that the main hemp protein fraction is an albumin fraction, with its relative abundance - 20,5 % of protein. As a next step, the spectra of hemp proteins were determined. The use SDS-PAGE analysis revealed albumin proteins in area of 7,4 53,6 kDa. In the globulin fraction was revealed by SDS-PAGE basic subunits of the major protein edestin in the area 19-21 kDa and acidic subunits in the area 34 kDa.eng
dc.date.accepted2017-06-14
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské inženýrství - Fytotechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam