Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSkořepa, Ladislav
dc.contributor.authorZiegler, Martin
dc.date.accessioned2021-12-09T07:38:48Z
dc.date.available2021-12-09T07:38:48Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35746
dc.description.abstractDiplomová práce se zaměřuje na základní fakta o problematice plýtvání potravinami na světové úrovni a v České republice. Popisuje celkový problém a rozlišuje terminologii ztrát potravin, plýtvaní potravin apod. Praktická část se zabývá analýzou spotřeby potravin spotřebitelů, pomocí dotazníkového šetření v regionu Tábor. Cílem bylo zjistit, zda dotázaní respondenti mají znalosti v této tématice, dalším cílem bylo zjistit četnost jejich nákupu a spotřeba potravin v jejich domácnostech a jak likvidují zbylé potraviny. Úkolem je také navrhnout vlastní řešení tohoto problému, protože plýtvání potravin představuje složitý ekonomický, environmentální, sociální a etický problém. Závěrečná část práce se věnuje vlastním návrhům řešením a zjištěním nutnosti vzniku potravinové banky v regionu Tábor.cze
dc.format68s. (84015 znaků)
dc.format68s. (84015 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectplýtvání potravincze
dc.subjectpotravinacze
dc.subjectpotravinová bankacze
dc.subjectpotravinový odpadcze
dc.subjectdatum spotřebycze
dc.subjectdatum minimální trvanlivosticze
dc.subjectfood wasteeng
dc.subjectfoodstuffeng
dc.subjectbank of foodeng
dc.subjectfood refuseeng
dc.subjectuse by dateeng
dc.subjectbest before dateeng
dc.titlePotraviny nejsou odpadcze
dc.title.alternativeFood is not wasteeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag46759
dc.description.abstract-translatedThe thesis is concerned with a basic fact about the issue of food waste in a global level and in the Czech Republic as well. It Describes the overall problem and distinguishes a terminology of food loss, food waste etc. The practical part analyzes the consumption of food consumers via questionnaire in the region of Tabor. The goal was to determine whether the respondents are knowledgeable in this matter another aim was to find out the frequency of their purchase and consumption of food in their homes or how they liquidate the remaining food. The challenge is also to propose the own solution of this problem, because waste represents a complex economic, environmental, social and ethical problem. The final part deals with its own proposals for solutions and it finds out the need to establish food banks in the region of Tabor.eng
dc.date.accepted2017-06-05
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam