Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBártová, Veronika
dc.contributor.authorVlček, Jiří
dc.date.accessioned2021-12-09T07:39:01Z
dc.date.available2021-12-09T07:39:01Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35760
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo zhodnotit vybrané parametry poukazující na kvalitu osiva hrachu (Pisum sativum L.) u zvolené skupiny dvou odrůd Gambit a Salamanca. Literární rešerše, je zaměřena především na produkci hrachu u nás i ve světě, na šlechtění odrůd, obchod s hrachem a uznávání osiva. Na literární rešerši přímo navazuje praktická část, která je věnovaná procesu uznávání a certifikace osiva v praxi. Dále také laboratorním zkouškám kvality osiva hrachu a to především klíčivosti. Ta byla stanovena v rámci množitelské předdodávky, dodávky a u vyčištěného osiva, u odrůdy Gambit zaznamenala 69% a u odrůdy Salamanca propadla až na 37% v rámci vyčištěného osiva, která se značně lišila od osiva z předdodávek a dodávek. Tento výzkum ukazuje interní pohled dovnitř zemědělského podniku a velkou složitost a náročnost procesu certifikace osiva.cze
dc.format84 stran
dc.format84 stran
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectHrách setý (Pisum sativum L.)cze
dc.subjectosivová hodnotacze
dc.subjectcertifikacecze
dc.subjectDried pea (Pisum sativum L.)eng
dc.subjectseed valueeng
dc.subjectcertificationeng
dc.titleSledování ukazatelů kvality osiva hrachu setého (Pisum sativum L.) u vybrané skupiny odrůdcze
dc.title.alternativeEvaluation of pea (<i>Pisum sativum</i> L.) seed qualitative parameters within chosen group of cultivarseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag47390
dc.description.abstract-translatedThe aim of this diploma thesis was to evaluate selected parameters indicating the quality of dried pea seeds (Pisum sativum L.) in selected group of two varieties. Literary research focuses mainly on pea production in the Czech Republic and worldwide, for breeding varieties, peas and seed recognition. The literary research directly follows the practical part, which deals with the process of recognition and certification of seeds of two varieties in practice. In addition, laboratory tests of pea seed quality, especially germination. This was set as part of the sub-supply, supply and cleanse seeds, for the Gambit variety it recorded 69% and fell to 37% for the Salamanca variety, which differed considerably from the pre-supply and delivery seeds. This research shows an internal view within the farm and the great complexity and difficulty of the seed certification process.eng
dc.date.accepted2017-06-09
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologie - Péče o krajinucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam