dc.contributor.advisor | Samková, Eva | |
dc.contributor.author | Pecová, Lenka | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:39:14Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:39:14Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35773 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce pojednává o dvou technologických vlastnostech určujících kvalitu mléka, syřitelnosti a kysací schopnosti, které jsou ovlivněny velkým množstvím faktorů. Cílem práce bylo na základě získaných analýz posoudit vliv složení mléka, plemene, pořadí a stadia laktace na syřitelnost a kysací schopnost kravského a kozího mléka. Podrobné analýzy byly zaměřeny více na mléko kravské. | cze |
dc.format | 69 | |
dc.format | 69 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | kravské mléko | cze |
dc.subject | kozí mléko | cze |
dc.subject | složení mléka | cze |
dc.subject | technologické vlastnosti mléka | cze |
dc.subject | srážení mléka | cze |
dc.subject | syřitelnost | cze |
dc.subject | kysací schopnost | cze |
dc.subject | kvalita sýřeníny | cze |
dc.subject | cow milk | eng |
dc.subject | goat milk | eng |
dc.subject | milk composition | eng |
dc.subject | technological properties of milk | eng |
dc.subject | milk coagulation | eng |
dc.subject | renneting | eng |
dc.subject | fermentation ability | eng |
dc.subject | curd quality | eng |
dc.title | Syřitelnost kravského a kozího mléka | cze |
dc.title.alternative | Clotting of cow and goat milk | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 48015 | |
dc.description.abstract-translated | The thesis deals with two technological properties determining the quality of milk, clotting and fermentation ability by titrable acidity, which are influenced by a large number of factors. The aim of the work was to assess the influence of milk composition, breed, order and stages of lactation on clotting and souring ability of cow and goat milk based on obtained analysis. Detailed analysis focused primarily on cow milk. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-15 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělské inženýrství - Zpracování produktů | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |