Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMurad, Salim
dc.contributor.authorŽidoň, Zdeněk
dc.date.accessioned2022-03-08T14:02:11Z
dc.date.available2022-03-08T14:02:11Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-08-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/38221
dc.description.abstractPotraviny jsou v České republice v souvislosti s Evropskou unií často diskutované. V minulosti vyvolaly evropské regulace, které se dotkly tradičních českých výrobků, velké kontroverze. Aktuálně nejdiskutovanější problematikou v této souvislosti je dvojí kvalita potravinářských výrobků nacházejících se na jednotném evropském trhu. V úvodní části práce je detailně rozebrán celý vývoj problematiky na půdě Evropské unie včetně názorových postojů českých europoslanců. Součástí práce je také analýza související evropské legislativy a návrhů možných řešení dvojí kvality, souhrn relevantních českých, slovenských i dalších zahraničních srovnávacích testů výrobků a posouzení nejčastějších argumentů, kterými výrobci rozdílné složení svých výrobků obhajují. V závěru práce jsou české spotřebitelské návyky dány do kontrastu s okolními zeměmi a na základě dostupných dat týkajících se názorů na Evropskou unii je formulována teorie, která odpovídá na otázku, jakým způsobem dvojí kvalita výrobků ovlivňuje vnímání Evropské unie v České republice.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectdvojí kvalita výrobkůcze
dc.subjectpotravinycze
dc.subjectEvropská uniecze
dc.subjectnekalé obchodní praktikycze
dc.subjectevropská identitacze
dc.subjectobčané druhé kategoriecze
dc.subjectzápadní a východní Evropacze
dc.subjectjednotný trhcze
dc.subjectsrovnávací testcze
dc.subjectdual quality of productseng
dc.subjectfoodstuffseng
dc.subjectEuropean Unioneng
dc.subjectunfair business practiceseng
dc.subjectEuropean identityeng
dc.subjectsecond class citizenseng
dc.subjectWestern and Eastern Europeeng
dc.subjectsingle marketeng
dc.subjectcomparative testseng
dc.titlePotravinářské výrobky jako faktor vnímání Evropské unie v České republicecze
dc.title.alternativeFood products as a factor of perception of the European union in the Czech Republiceng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag51860
dc.description.abstract-translatedFoodstuffs are often discussed in the Czech Republic in relation to the European Union. In the past, European regulations which affected traditional Czech food products caused big controversies. Currently, the most discussed issue in this context is a dual quality of food products placed on the European single market. The introductory part of this thesis deals with a development of this issue in the institutions of the European Union and includes the opinions of Czech Members of the European Parliament. This thesis also analyses related European legislature and proposed solutions regarding dual quality, summaries relevant Czech, Slovak and other foreign comparative tests of products and assesses the most common arguments which the producers use to defend the differences in the composition of their products. The final part of the thesis puts the habits of Czech consumers in contrast with neighbouring countries and, based on available data regarding the opinions about the EU, formulates a theory which answers the question of how dual quality of products influences the perception of the European Union in the Czech Republic.eng
dc.date.accepted2018-08-30
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAJu-SVucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeŠebeš, Marek


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam