Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorJaneček, Marek
dc.date.accessioned2022-03-08T14:05:05Z
dc.date.available2022-03-08T14:05:05Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-07-09
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/38289
dc.description.abstractCílem bakalářské práce je zjistit úroveň znalostí v oblasti stravování u studentů oboru tělesné výchovy a sportu a zjistit význam znalostí v oblasti výživy jako součásti studia oboru tělesné výchovy a sportu. Teoretická část obsahuje informace o zdraví, zdravém životním stylu, výživě a výživě ve sportu. Podrobněji jsou zde popsány složky výživy jako bílkoviny, tuky, cukry a vitamíny. Dále jsou zde uvedeny nejčastější poruchy příjmu potravy, jako je anorexie či bulimie, a nejčastější alternativní směry ve výživě. Praktická část se zabývá samotným zjišťováním znalostí u studentů oboru Tělesné výchovy a sportu. Úroveň znalostí jsme zjišťovali výzkumnou dotazníkovou metodou. Dotazníky byly předány studentům v rámci hodin. Šetření se účastnilo 73 studentů, jejichž vyplněné dotazníky byly vyhodnoceny pomocí grafů a tabulek. Na základě zjištěných výsledků byl vytvořen přehled o úrovni znalostí o správném stravování. Z výsledků vyplynulo, že skupina otázek, týkající se základních vědomostí o zdravé výživě, je na velmi dobré úrovni. Dále vyplynulo, že skupina otázek, týkající se pokročilejších vědomostí o zdravé výživě, je na dostačující úrovni. Bakalářská práce by dále mohla být přínosem pro vytvoření obsahu předmětu výživa ve sportu.cze
dc.format73 s. (122 397 znaků)
dc.format73 s. (122 397 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbílkovinycze
dc.subjectcukrycze
dc.subjecttukycze
dc.subjectvitamínycze
dc.subjectvýživacze
dc.subjectzdravícze
dc.subjectzdravý životní stylcze
dc.subjectproteinseng
dc.subjectcarbohydrateseng
dc.subjectfatseng
dc.subjectvitaminseng
dc.subjectnutritioneng
dc.subjecthealtheng
dc.subjecthealthy lifestyleeng
dc.titleZjištění úrovně vědomostí o správné výživě u studentů bakalářského oboru tělesná výchova a sportcze
dc.title.alternativeDetermining the level of knowledge about proper nutrition at undergraduate students physical education and sporteng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag55761
dc.description.abstract-translatedThe aim of the bachelor thesis is to determine the level of knowledge in the field of nutrition in students of physical education and sport and to determine the importance of knowledge about nutrition as part of the study of physical education and sport. The theoretical part contains information about health, healthy lifestyle, nutrition and nutrition in sport. In more detail, nutrition components such as proteins, fats, sugars, and vitamins are described. Here are also said the most common eating disorders, such as anorexia or bulimia and the most common alternative directions in the nutrition. The practical part deals detection of knowledge of students in the field of physical education and sport. The level of knowledge was detected by the research questionnaire method. Questionnaires were handed over to students during the lessons. The survey was attended by 73 students whose completed questionnaires were evaluated using graphs and tables. On the basic of detected the results, it was created an overview of the level of knowledge about good eating. From results show that a set of questions about the basic knowledge about healthy nutrition is at a very good level. It has also been shown that a group of issues relating to more advanced knowledge about healthy nutrition is at a sufficient level. The bachelor thesis could be further a contribution to creating the content of the subject of nutrition in sport.eng
dc.date.accepted2018-08-28
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTělesná výchova a sport (jednooborové)cze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programTělesná výchova a sportcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeKursová, Vlasta
dc.description.defenceStudent prezentoval svoji práci v el. podobě, komise konstatovala úroveň práce na dolní hranici akceptovatelnosti. Mezi hlavní nedostatky patří záměna dotazníku za vědomostní test. Přes dílčí nedostatky doporučila komise práci k obhajobě.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam