Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSamková, Eva
dc.contributor.authorBohdalová, Tereza
dc.date.accessioned2022-03-09T07:13:31Z
dc.date.available2022-03-09T07:13:31Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-20
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/39193
dc.description.abstractDiplomová práce je rozdělena na literární rešerši a zpracování vlastního výzkumu. Literární rešerše se zabývá klasifikací, složením a technologickými postupy při výrobě jogurtů. Dále je zde kapitola o metodách a využití senzorické analýzy v potravinářském průmyslu. Z vlastního výzkumu se jednalo o senzorickou analýzu tří vzorků jogurtů lišících se obsahem ochucující jahodové složky. Senzorická analýza byla provedena pomocí bodové stupnice (úsečky). V rámci senzorické analýzy byl z těchto vzorků uskutečněn i preferenční test a také dotazníkový průzkum týkající se vlivů na spotřebitele při nákupu jogurtů. Hodnotitelé byli vybráni z řad studentů Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Dalším bodem vlastního výzkumu bylo stanovení oblíbenosti tří stejných vzorků u žáků Základní školy Velešín a porovnání výsledků s vyhodnocením preferenčního testu u studentů ZF JU.cze
dc.format68 s.
dc.format68 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmlékocze
dc.subjectmléčný výrobekcze
dc.subjectjogurtcze
dc.subjectovocný jogurtcze
dc.subjectsenzorická analýzacze
dc.subjectmilkeng
dc.subjectdairy producteng
dc.subjectyogurteng
dc.subjectfruit yogurteng
dc.subjectsensory analysiseng
dc.titleSenzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílucze
dc.title.alternativeSensory properties of yogurt depending on various fruit compositioneng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag50641
dc.description.abstract-translatedDiploma thesis is divided into two parts: theoretical and practical. The literary review is related to classification and chemical composition of yogurts and technological procedures in yogurt production. There is also a chapter on methods and application of sensory analysis in food industry. The aim of thesis was to evaluate three samples of yogurts differing in composition of strawberry mixture using the sensory profile and preference test. Questionnaire survey on consumer habits was a part of the research. The evaluators were students of the Faculty of Agriculture at the University of South Bohemia in České Budějovice and schoolchildren of Elementary School in Velešín.eng
dc.date.accepted2018-06-14
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské inženýrství - Zpracování produktůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam