Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorCeljak, Ivo
dc.contributor.authorCoufal, Marek
dc.date.accessioned2022-03-09T07:14:22Z
dc.date.available2022-03-09T07:14:22Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-20
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/39221
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá zhodnocením vlivu pachových látek a částic z intenzivního chovu drůbeže na životní prostředí. Měření bylo provedeno na rodinné farmě U lesa na jaře a na podzim v roce 2017. Výkrm brojlerů zde probíhá ve čtyřech výkrmových halách s celkovou kapacitou 103 000 ks. Drůbež je na farmě vykrmovaná 238 dní během kalendářního roku po 7 turnusech. Odběr vzorků byl proveden z jedné z těchto hal. Naměřená hodnoty u pachových látek se pohybovala od 59 /m3 až po 215 /m3. Rozsah výrobní měrné emise se byl mezi 0,013828 až 0,298366 (//s). Vyhodnocení pachových látek bylo provedeno metodou dynamické olfaktometrie dle normy ČSN EN 13 725.Prachové částice frakce PM10 byli naměřeny v rozmezí 0,061 mg/m3 po 0,0765 mg/3. Částice frakce PM2,5 vykazovaly hodnoty 0,042 mg/m3 po 0,1535 mg/m3. Pomocí metodiky pro měření prachových částic byla zjištěna výrobní měrná emise částic PM10 mezi 0,0000179 až 0,0001094 (mg/ks/s) a PM2,5 0,0000642 až 0,0001672 (mg/ks/s). Tato data byla porovnána s příslušnými imisními limity dle přílohy č. 1 k zákonu o ovzduší č.201/2012 Sb., imisním pozadím v lokalitě a byla pro ně vypracována rozptylová studie.cze
dc.format82
dc.format82
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectDrůbežcze
dc.subjectEmisecze
dc.subjectZápachcze
dc.subjectPrachcze
dc.subjectPM10cze
dc.subjectPM2.5cze
dc.subjectŽivotní prostřenícze
dc.subjectPoultryeng
dc.subjectEmissioneng
dc.subjectOdoreng
dc.subjectDusteng
dc.subjectPM10eng
dc.subjectPM2.5eng
dc.subjectEnvironmenteng
dc.titleVliv emisí prachových částic a pachových látek z intenzivního výkrmu drůbeže na životní prostředí v okolí chovu.cze
dc.title.alternativeEffect of emissions of dust particles and odorous substances from intensive fattening of poultry on the environment around the breeding.eng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag53204
dc.description.abstract-translatedThis thesis is about evaluation of the influence of odorus substances and dust particles from intensive poultry farming to the environment. Measurement was done on a family farm near the forest in spring and autumn in 2017. The fattening of broilers is carried out there in four fattening halls with a total of 103,000 units. Poultry is fattened on the farm for 238 days during the whole calendar year after 7 batches. Sampling was carried out from one of these halls. The values obtained are ranged from 59 / m3 to 215 / m3 for odorous substances and particulate matter PM10 ranging from 0.061 mg to 0.0765 mg. PM2.5 dust particles showed values of 0.042 mg after 0.1535 mg. Evaluation of odorous substances was performed by the method of dynamic olfactometry according to the standard ČSN EN 13 725. The values obtained were ranged from 59 / m3 to 215 / m3. The range of production specific emissions was between 0.013828 and 0.298366 ( / / s). The PM10 particle emission production rate between 0,0000179 and 0,0001094 (mg / pc / year) and PM2,5 from 0,0000642 to 0,0001672 (mg / pc / year) was determined using the particulate measurement methodology. These data were compared with the relevant air pollution limits according to Annex No. 1 to the Act on Air Protection No.201 / 2012 Coll., Immission background in the locality and a dispersion study was prepared for them.eng
dc.date.accepted2018-06-13
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologie - Péče o krajinucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam