Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKastnerová, Markéta
dc.contributor.authorCinerová, Leona
dc.date.accessioned2023-03-07T09:56:33Z
dc.date.available2023-03-07T09:56:33Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-25
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/40304
dc.description.abstractBakalářská práce zabývající se problematikou potravinových alergií a intolerancí u dospělé populace je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se práce věnuje termínu potravinová alergie a intolerance jako celku, vysvětluje jejich význam, popisuje jejich druhy, projevy, možnosti diagnostiky a jejich léčbu. Praktická část pomocí dotazníkového šetření mapuje stav potravinových alergií a intolerancí u dospělé populace, zjišťuje jejich znalost ze strany respondentů, nejčastější alergenní potraviny a jejich dopad na postižené jedince a v neposlední řadě postoj rodin ke stravování s ohledem na alergenní potraviny. Na vzorku 273 respondentů byla zjištěna znalost této problematiky, která je spíše podprůměrná a může být příčinou toho, že zejména potravinová intolerance postihuje širokou veřejnost, avšak téměř nikdo z postižených nebere tento problém na lehkou váhu a spolu s rodinou se k němu staví zodpovědně.cze
dc.format71
dc.format71
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpotravinová alergiecze
dc.subjectpotravinová intolerancecze
dc.subjectpotravinycze
dc.subjectprevalencecze
dc.subjectdospělá populacecze
dc.subjectfood allergyeng
dc.subjectnutrition intoleranceeng
dc.subjectfoodeng
dc.subjectprevalenceeng
dc.subjectadult populationeng
dc.titlePrevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populacecze
dc.title.alternativeThe prevalence of nutrition intolerance by the adult populationeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag52908
dc.description.abstract-translatedThe Bachelor thesis dealing with the issue of food allergies and intolerance in the adult population. Its divided into theoretical and practical part. In the theoretical part the thesis deals with the term food allergy and intolerance as a whole structure. My Bachelor thesis explains their importance, describes their types, manifestations, possibilities of diagnostics and their treatment. The practical part using a questionnaire survey, maps the state of all food allergies and intolerances in the adult population, ascertains their knowledge from the respondents, the most common allergenic foods and their impact on affected individuals and last but not least, the attitude of families to eating habits with regard to allergenic foods. The sample of my 273 respondents showed the fact, that the knowledge of food allergy and nutrition intolerance, is rather below average and may cause food affects to the general public, but almost everyone of the affected people take this problem responsibly.eng
dc.date.accepted2019-05-14
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereePešek, Milan


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam