dc.contributor.advisor | Schuster, Jan | |
dc.contributor.author | Hnátová, Nikol | |
dc.date.accessioned | 2023-03-07T09:59:35Z | |
dc.date.available | 2023-03-07T09:59:35Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-04-25 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/40501 | |
dc.description.abstract | Tato práce je zaměřena zejména na alternativní způsoby stravování studentů středních škol v České Republice. Teoretická část obsahuje charakteristiku některých vybraných alternativních směrů výživy a jejich možná zdravotní rizika. Cílem bylo zjistit míru náklonnosti a důvody přechodu studentů k alternativnímu stravování, následné pociťované změny a nutnost užívání doplňků stravy. Na závěr shrnuji veškeré své poznatky, které jsem získala během zpracování celé bakalářské práce. Získané údaje jsou zobrazeny v grafické podobě. Analýza vychází z dotazníkového šetření v elektronické formě. | cze |
dc.format | 55s. (77 349 znaků) | |
dc.format | 55s. (77 349 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Alternativní stravování | cze |
dc.subject | vegetariánství | cze |
dc.subject | veganství | cze |
dc.subject | dělená strava | cze |
dc.subject | nutriční rizika. | cze |
dc.subject | Alternative eating | eng |
dc.subject | vegetarianism | eng |
dc.subject | veganity | eng |
dc.subject | divided food | eng |
dc.subject | nutritional risks. | eng |
dc.title | Alternativní způsoby stravování a jejich prevalence u studentů SŠ | cze |
dc.title.alternative | Alternative ways of eating and their prevalence in secondary school students | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 55751 | |
dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis is focused on alternative ways of eating of secondary school students in the Czech Republic. The theoretical part shows us the characteristics of the most known alternative diets and their possible nutrition risks. The main goal was to find out the degree of a favour and reasons for the transition to alternative eating habits, subsequent feelings of change and necessity of using food supplements. Finally, I summarize all my knowledge I have gained during my bachelor work. The gathered data are presented in graphs. The analysis is based on electronic questionnaire. | eng |
dc.date.accepted | 2019-05-21 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | VKZu-AJu | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Pešek, Milan | |