Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorHumňalová, Aneta
dc.date.accessioned2023-03-07T10:00:13Z
dc.date.available2023-03-07T10:00:13Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-23
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/40530
dc.description.abstractTato bakalářská práce se věnuje problematice výživy a stravování dětí staršího školního věku a dospívajících na Příbramsku. Teoretická část je zaměřena na výživu, její základní složky, na všeobecné zásady a doporučení včetně potravinové pyramidy a zdravého talíře. Dále se zaměřuje na danou skupinu dětí - na složení jejich stravy, chybami ve stravování, dietami a s nimi spojenými poruchami příjmu potravy a alternativním stravováním. Dotazníkovému šetření je věnována praktická část. Šetření proběhlo na třech základních a čtyřech středních školách na Příbramsku v období od prosince 2018 do konce února 2019. Dotazníky obsahovaly otázky týkající výživových zvyklostí, zájmu o zdravou výživu, zkušenostmi s dietami a podpůrnými prostředky, suplementy. Celkový počet zahrnoval 640 probandů z nichž bylo 335 žáků základní školy a 305 studentu střední školy. Otázky i výsledky dotazníkového šetření jsou uváděny chronologicky dle sledu v dotaznících.cze
dc.format62 s. (80 439 znaků vč. mezer)
dc.format62 s. (80 439 znaků vč. mezer)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjectdietacze
dc.subjectzdravícze
dc.subjectpotravinycze
dc.subjectobezitacze
dc.subjectporuchy příjmu potravycze
dc.subjectadolescenticze
dc.subjectnápojecze
dc.subjectpodpůrné prostředky a suplementycze
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectdieteng
dc.subjecthealtheng
dc.subjectfoodeng
dc.subjectobesityeng
dc.subjecteating disorderseng
dc.subjectadolescentseng
dc.subjectdrinkseng
dc.subjectsupportive means and supplementseng
dc.titleJídelní postoje a návyky u žáků 2. st. ZŠ a studentů SŠ na Příbramskucze
dc.title.alternativeFood Position and habits in the group of second grade students and students of high school on Příbramskueng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag56741
dc.description.abstract-translatedThis bachelor´s thesis deals with the problems of nutrition and eating habits of pubescents and adolescents in Příbram and its surroundings. The theoretical part focuses on nutrition, its basic components, on general principles as well as recommendation including the food pyramid and the healthy eating plate. Furthermore, the bachelor´s thesis focuses on given group of children - on composition of their meals, mistakes in nutrition, diets and its related eating disorders and alternative nutrition. The practical part focuses on questionnaire survey. The survey was made at tree elementary schools and four high schools in Příbram and its surroundings in the period of time from December 2018 until February 2019. The questionnaires included questions concerning eating habits, interests for healthy meals, experience with diets and supportive means, supplements. The total number includes 640 probands, 335 coming from elementary schools and 305 students coming from high schools. Questions and results of the survey are presented chronologically in accordance with sequence in the survey.eng
dc.date.accepted2019-05-22
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVKZu-Přucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeKukačka, Vladislav


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam