dc.contributor.advisor | Jirotková, Dana | |
dc.contributor.author | Kolářová, Eva | |
dc.date.accessioned | 2023-03-07T12:17:13Z | |
dc.date.available | 2023-03-07T12:17:13Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41697 | |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce bylo získat informace o vlivu hybridní kombinace, pohlaví a hmotnosti JUT za studena na ukazatele jatečné hodnoty u finálních hybridů prasat. Do sledování jatečné hodnoty bylo zařazeno 1742 ks jatečných těl prasat čtyř hybridních kombinací prasat: PIC, Topigs, Danbred a France Hybrides. Průměrná hmotnost jatečně upraveného těla byla 89 kg s průměrným podílem svaloviny 59,5 %, nejvíce byly zastoupeny obchodní třídy S a E. Byl prokázán vyšší obsah tuku u vepříků oproti prasničkám. Se zvyšující se porážkovou hmotností klesal podíl svaloviny a stoupal podíl tuku. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | prase | cze |
dc.subject | finální hybrid | cze |
dc.subject | jatečná hodnota | cze |
dc.subject | SEUROP | cze |
dc.subject | pig | eng |
dc.subject | final hybrid | eng |
dc.subject | carcass | eng |
dc.subject | SEUROP | eng |
dc.title | Vliv vybraných faktorů ovlivňujících podíl libové svaloviny v jatečném těle prasat | cze |
dc.title.alternative | Effect of selected factors affecting the percentage of lean muscle in pig carcass | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 53831 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of the thesis was to obtain information on the effect of hybrid combination, gender and weight of cold JUT on carcass ratios in final pig hybrids. 1742 pig carcasses of four hybrid pig combinations were included in the carcass monitoring: PIC, Topigs, Danbred and France Hybrides. The average carcass weight was 89 kg with an average muscle mass of 59.5%, represented mostly by quality classes S and E. The higher fat content of pigs versus gilts was shown. With increasing slaughter weight, the proportion of muscle decreased and the proportion of fat increased. | eng |
dc.date.accepted | 2019-06-11 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |