Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorKolářová, Eva
dc.date.accessioned2023-03-07T12:17:13Z
dc.date.available2023-03-07T12:17:13Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41697
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo získat informace o vlivu hybridní kombinace, pohlaví a hmotnosti JUT za studena na ukazatele jatečné hodnoty u finálních hybridů prasat. Do sledování jatečné hodnoty bylo zařazeno 1742 ks jatečných těl prasat čtyř hybridních kombinací prasat: PIC, Topigs, Danbred a France Hybrides. Průměrná hmotnost jatečně upraveného těla byla 89 kg s průměrným podílem svaloviny 59,5 %, nejvíce byly zastoupeny obchodní třídy S a E. Byl prokázán vyšší obsah tuku u vepříků oproti prasničkám. Se zvyšující se porážkovou hmotností klesal podíl svaloviny a stoupal podíl tuku.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectprasecze
dc.subjectfinální hybridcze
dc.subjectjatečná hodnotacze
dc.subjectSEUROPcze
dc.subjectpigeng
dc.subjectfinal hybrideng
dc.subjectcarcasseng
dc.subjectSEUROPeng
dc.titleVliv vybraných faktorů ovlivňujících podíl libové svaloviny v jatečném těle prasatcze
dc.title.alternativeEffect of selected factors affecting the percentage of lean muscle in pig carcasseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag53831
dc.description.abstract-translatedThe aim of the thesis was to obtain information on the effect of hybrid combination, gender and weight of cold JUT on carcass ratios in final pig hybrids. 1742 pig carcasses of four hybrid pig combinations were included in the carcass monitoring: PIC, Topigs, Danbred and France Hybrides. The average carcass weight was 89 kg with an average muscle mass of 59.5%, represented mostly by quality classes S and E. The higher fat content of pigs versus gilts was shown. With increasing slaughter weight, the proportion of muscle decreased and the proportion of fat increased.eng
dc.date.accepted2019-06-11
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam