Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorKadlecová, Lucie
dc.date.accessioned2023-03-07T12:17:13Z
dc.date.available2023-03-07T12:17:13Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41698
dc.description.abstractTématem této práce je kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce. V literárním přehledu je popsáno drůbeží maso, jeho spotřeba v České republice a jeho chemické složení. Jsou zde popsány i vybrané metody senzorické analýzy. V praktické části jsou charakterizovány druhy testovaných mas. Práce se dále zaměřuje na experimentální vyhodnocení chemického složení kuřecí prsní svaloviny z farmy Loužná pomocí metody NIR a porovnání změn ve složení v závislosti na stáří kuřat. Následují vybrané senzorické metody zaměřené na rozpoznání rozdílů kuřecích mas ze třech rozdílných produkcí. Dále byl zveřejněn dotazník, který měl za úkol zjistit preference občanů k výrobkům (kuřecí maso) z různých způsobů produkce.cze
dc.format61 s. (12 984)
dc.format61 s. (12 984)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkuřecí masocze
dc.subjectprsní svalovinacze
dc.subjectkonvenční zemědělstvícze
dc.subjectvolný chovcze
dc.subjectsenzorická analýzacze
dc.subjectchemické složenícze
dc.subjectchicken meateng
dc.subjectbreast muscleeng
dc.subjectconventional agricultureeng
dc.subjectfree rangeeng
dc.subjectsensory analyseeng
dc.subjectchemical compositioneng
dc.titleKvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkcecze
dc.title.alternativeQuality of poultry meat in relation to the production methodeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag53832
dc.description.abstract-translatedThe topic of this thesis is the quality of poultry meat in relation to the production method. In the literature review, poultry meat is described, then its consumption in the Czech Republic and its chemical composition. Selected methods of sensory analysis are also described. Types of tested meats are characterized in the practical part. This thesis is also focused on the experimental evaluation of the chemical composition of chicken breast muscle from the Loužná farm using the NIR method and comparing the composition changes depending on the age of the chickens. It is followed by selected sensory methods aimed at recognizing differences in chicken meat from three different productions. In addition, there was published a questionnaire to determine citizen's preferences for products (chicken meat) from different production methods.eng
dc.date.accepted2019-05-27
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineKvalita zemědělských produktůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam