dc.contributor.advisor | Jirotková, Dana | |
dc.contributor.author | Kadlecová, Lucie | |
dc.date.accessioned | 2023-03-07T12:17:13Z | |
dc.date.available | 2023-03-07T12:17:13Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41698 | |
dc.description.abstract | Tématem této práce je kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce. V literárním přehledu je popsáno drůbeží maso, jeho spotřeba v České republice a jeho chemické složení. Jsou zde popsány i vybrané metody senzorické analýzy. V praktické části jsou charakterizovány druhy testovaných mas. Práce se dále zaměřuje na experimentální vyhodnocení chemického složení kuřecí prsní svaloviny z farmy Loužná pomocí metody NIR a porovnání změn ve složení v závislosti na stáří kuřat. Následují vybrané senzorické metody zaměřené na rozpoznání rozdílů kuřecích mas ze třech rozdílných produkcí. Dále byl zveřejněn dotazník, který měl za úkol zjistit preference občanů k výrobkům (kuřecí maso) z různých způsobů produkce. | cze |
dc.format | 61 s. (12 984) | |
dc.format | 61 s. (12 984) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | kuřecí maso | cze |
dc.subject | prsní svalovina | cze |
dc.subject | konvenční zemědělství | cze |
dc.subject | volný chov | cze |
dc.subject | senzorická analýza | cze |
dc.subject | chemické složení | cze |
dc.subject | chicken meat | eng |
dc.subject | breast muscle | eng |
dc.subject | conventional agriculture | eng |
dc.subject | free range | eng |
dc.subject | sensory analyse | eng |
dc.subject | chemical composition | eng |
dc.title | Kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce | cze |
dc.title.alternative | Quality of poultry meat in relation to the production method | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 53832 | |
dc.description.abstract-translated | The topic of this thesis is the quality of poultry meat in relation to the production method. In the literature review, poultry meat is described, then its consumption in the Czech Republic and its chemical composition. Selected methods of sensory analysis are also described. Types of tested meats are characterized in the practical part. This thesis is also focused on the experimental evaluation of the chemical composition of chicken breast muscle from the Loužná farm using the NIR method and comparing the composition changes depending on the age of the chickens. It is followed by selected sensory methods aimed at recognizing differences in chicken meat from three different productions. In addition, there was published a questionnaire to determine citizen's preferences for products (chicken meat) from different production methods. | eng |
dc.date.accepted | 2019-05-27 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Kvalita zemědělských produktů | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |