Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorZábranský, Luboš
dc.contributor.authorFic, Josef
dc.date.accessioned2023-03-07T12:17:14Z
dc.date.available2023-03-07T12:17:14Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41700
dc.description.abstractOdchov jalovic představuje jednu z nejdůležitějších aktivit, vykonávaných v rámci provozu farmy mléčného skotu. Kukuřičné siláže, ale i víceleté pícniny jsou významným krmivem pro hospodářská zvířata. Při jejich výrobě je důležité dodržet všechny technologické postupy od výběru osiva krmné plodiny až po kvalitní zakrytí sila. Nedodržení technologických postupů vede k problémům špatného fermentačního procesu, který má za následek špatné krmivo, které se vzápětí projeví na užitkovosti zvířat. Cílem této práce bylo zhodnotit výživovou hodnotu siláží. Literární přehled zpracovává výživu jalovic v zemědělském družstvu Zemědělská Klučenice, a.s., složení krmné dávky, zastoupení jednotlivých komponentů a jejich živinové složení. Zemědělské družstvo vlastní moderní technologie. Na základě výsledků nebyly shledány nedostatky krmné dávky ani v hygieně. V závěru jsou navržena možná řešení zlepšení.cze
dc.format74
dc.format74
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectjalovicecze
dc.subjectHolštýnský skotcze
dc.subjectkrmná dávkacze
dc.subjectsilážcze
dc.subjectkonzervacecze
dc.subjectvýživacze
dc.subjectheifereng
dc.subjectHolstein cattleeng
dc.subjectrationeng
dc.subjectsilageeng
dc.subjectpreservationeng
dc.subjectnutritioneng
dc.titleZhodnocení kvality konzervovaných krmiv a úrovně výživy jalovic ve vybraném zemědělském podnikucze
dc.title.alternativeAssessment of quality preserved feed and nutrition heifers in the agricultural cooperativeeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag53901
dc.description.abstract-translatedRearing heifers is one of the most important activities undertaken in the framework of the operation of dairy cattle farms. Corn silage and perennial forage crops are an important feed for livestock. During their production is important to follow all technological procedures starting from the selection of seed forage crops to quality covering the silo. Failure to observe technological processes leads to problems of poor fermentation process which results in poor feed, which immediately reflected on the animals. The aim of this thesis was to evaluate nutritive value of silages. The literature review processes the nutrition of the heifers in the agricultural cooperative Zemědělská Klučenice, a.s. It includes also the composition of the feed ration, the share of individual components and their nutrient composition. Agricultural cooperative owns modern technology. The result there were no deficiencies in feed rations and in hygiene. In the conclusion, the author suggests possible solutions improve.eng
dc.date.accepted2019-06-04
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologie - Ekologické zemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam