Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorPlacková, Lenka
dc.date.accessioned2023-03-07T12:17:16Z
dc.date.available2023-03-07T12:17:16Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41707
dc.description.abstractPředmětem vypracované diplomové práce byla analýza úrovně výživy dojnic holštýnského skotu, zahrnující zhodnocení techniky krmení a napájení, kvality zkrmovaných siláží a optimalizace krmných dávek dojnic za roky 2017 a 2018. V roce 2017 obsahovala krmná dávka dojnic více PDIE. V roce 2018 obsahovala krmná dávka dojnic nižší množství energie (6 MJ NEL/1 kg sušiny) a NL (138,6 g NL/kg sušiny). Na základě srovnání krmných diet dojnic s potřebami živin, bylo také doporučeno zvýšit obsah sušiny v krmných dávkách. Při posouzení mléčné užitkovosti byl zhodnocen obsah tuku, bílkovin, SB a CPM v získaném mléce a byl statisticky prokázán vliv ročního období na obsah tuku, bílkovin a CPM v mléce. Z hlediska ekonomiky chovu dojnic, činily náklady na litr prodaného mléka 7,69 Kč v roce 2017. V roce 2018 se podařilo náklady snížit na 7,28 Kč na litr prodaného mléka. Oba sledované roky pak byly ziskové a při srovnání ekonomiky dojnic za rok 2017 s průměrem v ČR, byla sledovaná stáj o 3 662 Kč na dojnici za rok výnosnější.cze
dc.format91
dc.format91
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživa dojniccze
dc.subjectpotřeba živincze
dc.subjectkrmná dávkacze
dc.subjectmléčná produkcecze
dc.subjectekonomika chovu dojniccze
dc.subjectdairy cows nutritioneng
dc.subjectnutrient requirementseng
dc.subjectfeed rationeng
dc.subjectmilk productioneng
dc.subjecteconomy dairy cowseng
dc.titleAnalýza úrovně výživy a vybraných ukazatelů produkce mlékacze
dc.title.alternativeAnalysis of the level of nutrition and selected indicators of milk productioneng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag53961
dc.description.abstract-translatedThe subject of my thesis was an analysis that deals with the level of nutrition of holstein cattle, witch evaluates feeding, drinking, silage quality techniques and optimalization of the feed ration in 2017 and 2018. In 2017 the feed ration used for dairy cows contained more PDIE. In 2018 the feed ration contained lower amount of energy (6MJ NEL/ 1kg of dry matter) and NL (138,6 g NL/kg of dry matter). After comparing of these two diets for dairy cows with nutrient need, there was recommended an increase of dry matter content in feeding ration. In the milk productivity assessement, the fat and protein content, SC, total aerobic microbial count, was reviewed. The statistic shows the impact of the season of the year on the fat and protein content, SC, total aerobic microbial count in milk. From ecomomy point of view, costs per litre of selled milk was 7,69 Kč in 2017, which was lowered to 7,28 CZK per litre of selled milk. Both years was profitable, and in comparing the economy from 2017 with Czech republic average, tracked stable was more profitable 3 662 CZK per dairy cow.eng
dc.date.accepted2019-06-12
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam