Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorVacek, Tomáš
dc.date.accessioned2023-03-07T12:17:18Z
dc.date.available2023-03-07T12:17:18Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41713
dc.description.abstractV práci byla analyzována fázová výživa dojného skotu v zemědělském podniku. Práce se dále zaměřovala na kvalitu objemných krmiv kukuřičné siláže, jetelotravní siláže a silážního bobu. Zhodnotila se technika krmení, složení krmných dávek a užitkové parametry. V práci bylo zohledněno welfare zvířat chovaných ve vybraném podniku. K provedené analýze byl použit krmivářský program. Ukazatele nutriční hodnoty i hodnoty fermentačních charakteristik, včetně mikrobiologické zkoušky u sledovaných silážovaných krmiv (kukuřičné siláže, jetelotravní siláže, siláže bobu) odpovídají velmi dobrému standardu. U kukuřičné siláže a jetelotravní siláže byly hodnoty NDV, ADV a NEL vyhodnoceny mírně pod průměrem hodnot celorepublikových. Při hodnocení úrovně výživy na základě optimalizace krmných dávek můžeme konstatovat, že rozdíly ve sledovaných ukazatelích výživné hodnoty jsou v tolerančních limitech doporučených hodnot. Úroveň výživy odpovídá dosahované užitkovosti. Obsah tuku a škrobu v krmné dávce jsou v souladu s doporučenými hodnotami v literatuře.cze
dc.format65 s.
dc.format65 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjectobjemná krmivacze
dc.subjectkrmná dávkacze
dc.subjectživinycze
dc.subjectdojný skotcze
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectbulky feedseng
dc.subjectrationeng
dc.subjectnutrientseng
dc.subjectdairy cattleeng
dc.titleFázová výživa dojnic v daném zemědělském podnikucze
dc.title.alternativePhase nutrition dairy cattle practiced on a farmeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag53988
dc.description.abstract-translatedIn this work, I analyzed phase nutrition dairy cattle practiced on a farm. Furthermore, the work focused on quality of bulky feeds from maize silage, grass-clover silage and field bean silage. Feeding method, composition of rations and production parameters were also evaluated, while taking welfare of the animals into account. For data analysis, a nutrition program was used. Indicators of nutritional values and fermentation characteristics, including microbiological testing of silage feeds (maize silage, grass-clover silage, field bean silage), correspond to a very good standard. For maize silage and grass-clover silage, NDV, ADV and NEL values were shown to be slightly below the national average. When evaluating the nutritional level based on the feed ration optimization, we can conclude that the differences in the monitored nutritional values are within the tolerance limits of the recommended values. The level of nutrition corresponds to the production achieved. Fat and starch content of the feed ration are consistent with the recommended values present in literature.eng
dc.date.accepted2019-06-13
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam