dc.contributor.advisor | Štěrba, Zdeněk | |
dc.contributor.author | Peca, Tomáš | |
dc.date.accessioned | 2023-03-07T12:17:31Z | |
dc.date.available | 2023-03-07T12:17:31Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41743 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce prezentuje výsledky poloprovozních pokusů s jarním ječmenem, které byly založeny v letech 2017 a 2018. Pokusy byly realizovány u pana Bc. Jiřího Nepovíma, v Opatovicích u Světlé nad Sázavou. Pokusnou odrůdou jarního ječmene byl Laudis 550 a předmětem poloprovozních pokusů byla stupňovaná dávka N a její vliv na výnosové a kvalitativní prvky.
Pokusné dávky N byly stanoveny na 60 kg.ha-1, 75 kg.ha-1, 90 kg.ha-1, 105 kg.ha-1 a 120 kg.ha-1. Se zvyšováním dávky N se zvyšoval výnos o 0,2 - 0,4 t.ha-1. Obsah N-látek v zrně rostl o 0,2-0,5 %. | cze |
dc.format | 61 | |
dc.format | 61 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Jarní sladovnický ječmen | cze |
dc.subject | slad | cze |
dc.subject | sladovnická kvalita | cze |
dc.subject | počet rostlin | cze |
dc.subject | počet odnoží | cze |
dc.subject | počet klasů | cze |
dc.subject | počet zrn v klasu | cze |
dc.subject | hmotnost tisíce zrn | cze |
dc.subject | výnos zrna | cze |
dc.subject | spring malting barley | eng |
dc.subject | malt | eng |
dc.subject | malting quality | eng |
dc.subject | amount of plants | eng |
dc.subject | amount of branches | eng |
dc.subject | number of ears | eng |
dc.subject | number of grains in an ear | eng |
dc.subject | weight of thousand grains | eng |
dc.subject | yield of grain | eng |
dc.title | Tvorba výnosu jarního ječmene v závislosti na stupňované dávce N | cze |
dc.title.alternative | The yield of spring barley yield depending on the graded dose of N | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 54164 | |
dc.description.abstract-translated | The theses presents results of experiments with spring barley started in years 2017 and 2018. The experiments were put into practice at Mr Jiří Nepovím's (BSc) place in Opatovice near Světlá nad Sázavou. Laudis 550 was used as the experimental variety of spring barley and the objective of the experiment was to observe the increasing amount of nitrogen and its effect on the resulting quantity and quality.
The experimental amounts of nitrogen were set to 60 kg.ha-1, 75 kg.ha-1, 90 kg.ha-1, 105 kg.ha-1 and 120 kg.ha-1. With the increasing amount of nitrogen the crop increased of 0,2 - 0,4 t.ha-1. The share of nitrogen substances in grain increased of 0,2-0,5 %. | eng |
dc.date.accepted | 2019-05-28 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělská a dopravní technika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |