Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorBurianová, Michaela
dc.date.accessioned2023-03-07T12:17:34Z
dc.date.available2023-03-07T12:17:34Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41749
dc.description.abstractCílem této diplomové práce je sledovat, jakým způsobem ovlivňuje množství vody (vodní aktivita) množství mikroorganismů ve vybraných balených masných výrobcích z pohledu norem, které udávají jejich specifické požadavky na zdravotní nezávadnost těchto výrobků. První část této práce popisuje různé typy obalových materiálů masných výrobků, rody mikroorganismů, které se v nich vyskytují a definici vodní aktivity. Druhá část poté zachycuje provádění vlastního měření vodní aktivity a měření výskytu mikroorganismů a koliformních bakterií, od výběru vhodných masných výrobků, jejich typů balení, přípravy vzorků a vyhodnocení naměřených metod. Výsledky ukázaly, že aktivita vody ovlivňuje výskyt mikroorganismů a koliformních bakterií, a to tím způsobem, že čím je vodní aktivita nižší, tím je nižší výskyt mikroorganismů a koliformních bakterií.cze
dc.format56 s. (11 364 znaků).
dc.format56 s. (11 364 znaků).
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmasné výrobkycze
dc.subjectaktivita vodycze
dc.subjectcelkové počty mikroorganismůcze
dc.subjectkoliformní bakterie.cze
dc.subjectmeat productseng
dc.subjectwater activityeng
dc.subjectavailable watereng
dc.subjecttotal viable countseng
dc.subjectcoliform bacteriaeng
dc.titleVliv aktivity vody na obsah mikroorganizmů ve vybraných masných výrobcíchcze
dc.title.alternativeThe influence of water activity on the microbiological content in meat productseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag54194
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis is to monitor how the amount of water (water activity) affects the amount of microorganisms is selected packaged meat products from the point of view standards, which specify their specific requirements for the health safety of these products. The first part of this work describes various types of packaging materials of meat products, the microorganisms that occur in them and the definition of water activity. The second part describes the actual measurement of water activity and the measurement of the occurrence of microorganisms and coliforms, from selection of suitable meat products, their types of packaging, sample preparation and evaluation of measured methods. The results showed, that the activity of water affects the occurrence of microorganisms and coliforms, in that the higher the activity of water, the higher microorganisms presence.eng
dc.date.accepted2019-06-11
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam