Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMoudrý, Jan, st.
dc.contributor.authorKropáčková, Kristýna
dc.date.accessioned2023-03-07T12:17:45Z
dc.date.available2023-03-07T12:17:45Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41769
dc.description.abstractDiplomová práce je zaměřena na analýzu současného stavu zemědělského podniku a následné vyhodnocení jeho vhodnosti k podnikání v systému ekologické produkce s ohledem na stanovištní podmínky, strukturu podniku, jeho stávajícího zaměření, lidský faktor i ekonomické aspekty. V teoretické části je nastíněna problematika ekologického zemědělství a jeho trvalé udržitelnosti, podpora podnikání zemědělců v ekologickém zemědělství, a faktory ovlivňující hospodaření v chráněných krajinných oblastech. Praktická část je zaměřena na zhodnocení současného stavu podniku. Je zde hodnocena rostlinná a živočišná výroba a možnosti ubytovací služby pro mimoprodukční činnost farmy. Pro posouzení vhodnosti podniku pro podnikání v režimu EZ je v diplomové práci použita SWOT analýza. V závěru je vyhodnocena vhodnost podniku pro podnikání v ekologickém způsobu hospodaření včetně doporučení pro zahájení činnosti.cze
dc.format55
dc.format55
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectEkologické zemědělstvícze
dc.subjecttrvalá udržitelnostcze
dc.subjectmladý zeměděleccze
dc.subjectagroturistikacze
dc.subjecthospodaření v CHKOcze
dc.subjectOrganic agricultureeng
dc.subjectsustainabilityeng
dc.subjectYoung Farmereng
dc.subjectagrotourismeng
dc.subjectfarming in protected landscape areaseng
dc.titleZahájení činnosti mladého zemědělce v režimu ekologického zemědělstvícze
dc.title.alternativeInitiation of activity of young farmer in organic agricultureeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag55362
dc.description.abstract-translatedThe focus of diploma thesis is the analysis of present state of a farm and following evaluation its suitability for business in the system of organic production considering site conditions, structure of the company, its specialization, human factors and economical aspects. The theoretical part deals with problematics of organic agriculture and its sustainability, support of organic farmers and factors which influence farming in protected landscape areas. The practical part of the thesis is focused on evaluation of present state of the farm. Plant production and livestock production are evaluated together with possibilities of accommodation services as non-productive activities of the farm. For the evaluation of the company in terms of its suitability for business in organic agriculture SWOT analysis has been used. In conclusion, suitability of the farm for business in organic agriculture practices is evaluated. Furthermore, recommendations and proposals for initiation of the activities are added.eng
dc.date.accepted2019-06-04
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologie - Ekologické zemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam