dc.contributor.advisor | Schuster, Jan | |
dc.contributor.author | Janda, Petr | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T07:37:45Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T07:37:45Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.date.submitted | 2020-05-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/42611 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku pitného režimu vybrané skupiny lidí, konkrétně studentů TUKE v Košicích. V teoretické části jsem provedl literární rešerši dostupných zdrojů vztahujících se k danému tématu. Tato část je rozdělena na dvě kapitoly. První kapitola se zabývá významem vody pro lidský organismus a obecnými zásadami pitného režimu. Dále obsahuje poznatky o vodě, balených minerálních vodách, slazených limonádách, džusech, mléce a řeší otázku alkoholických i nealkoholických nápojů v pitném režimu a jejich vliv na lidský organismus. V rámci druhé kapitoly rozebírám kvalitu balené i nebalené vody v oblasti Košic a na Slovensku, kde jsem prováděl výzkumné šetření. V praktické části je popsaná metodologie výzkumu. Ke sběru dat jsem si vybral dotazníkovou metodu. Dílčí výsledky jsou charakterizovány a diskutovány v závěru práce. | cze |
dc.format | 71 s. (78 000 znaků) | |
dc.format | 71 s. (78 000 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | voda | cze |
dc.subject | pitný režim | cze |
dc.subject | alkohol | cze |
dc.subject | nápoje | cze |
dc.subject | dotazník | cze |
dc.subject | water | eng |
dc.subject | drinking regime | eng |
dc.subject | alcohol | eng |
dc.subject | drinks | eng |
dc.subject | questionnaire | eng |
dc.title | Analýza pitného režimu studentů TUKE v Košicích | cze |
dc.title.alternative | Analysis of drinking regime students of University TUKE in Košice | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 58668 | |
dc.description.abstract-translated | The bachelor thesis focuses on the issue of the drinking regime of a select group of people, namely Tuke students in Košice. In the theoretical section, I conducted a literary research of available resources relating to the subject. This section is divided into two chapters. The first chapter deals with the importance of water to the human organism and the general principles of the drinking regime. It also contains insights into water, bottled mineral waters, sweetened sodas, juices, milk and addresses the issue of alcoholic and non-alcoholic drinks in drinking mode and their effect on the human organism. As part of the second chapter, I discuss the quality of both bottled and unbottled water in the Košice region and Slovakia, where I carried out research investigations. The research methodology is described in the practical section. I chose a questionnaire method to collect the data. Partial results are characterised and discussed at the conclusion of the work. | eng |
dc.date.accepted | 2020-06-11 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Výchova ke zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Kukačka, Vladislav | |