dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Novák, Jan | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T09:15:44Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T09:15:44Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.date.submitted | 2020-06-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43689 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá sledováním vybraných jakostních parametrů chemické analýzy v průběhu zrání piva. Sledován byl průběh změnu obsahu alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt v pivu, extrakt původní mladiny a stupeň prokvašení piva. Výsledky analýzy piv z Minipivovaru Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a pivovaru Litovel, a.s. jsou v jednotném technologickém čase výroby na konci zrání těsně před stáčením porovnány se vzorky piv zakoupenými v tržní síti v České republice. | cze |
dc.format | 73 s. | |
dc.format | 73 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | pivo | cze |
dc.subject | chemická analýza | cze |
dc.subject | technologie | cze |
dc.subject | minipivovar | cze |
dc.subject | kvašení | cze |
dc.subject | zrání | cze |
dc.subject | jakost | cze |
dc.subject | porovnání | cze |
dc.subject | beer | eng |
dc.subject | chemical analysis | eng |
dc.subject | technology | eng |
dc.subject | microbrewery | eng |
dc.subject | fermentation | eng |
dc.subject | maturation | eng |
dc.subject | quality | eng |
dc.subject | comparison | eng |
dc.title | Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva | cze |
dc.title.alternative | Changes of selected indicators during the aging of beer | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 54202 | |
dc.description.abstract-translated | The diploma thesis deals with the monitoring of selected quality parameters of chemical analysis during the beer maturation. The course of the change in alcohol content, the actual and apparent extract in the beer, the extract of the original wort and the degree of fermentation of the beer were monitored. Results of the analysis of beers from the Mini-Brewery of the Faculty of Agriculture of the University of South Bohemia in České Budějovice and the brewery Litovel, a.s. are compared in a uniform technological time of production at the end of maturation just before bottling with samples of beers purchased in the market network in the Czech Republic. | eng |
dc.date.accepted | 2020-09-23 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Kvalita zemědělských produktů | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |