dc.contributor.advisor | Šístková, Marie | |
dc.contributor.author | Kopenec, Jiří | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T09:15:51Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T09:15:51Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.date.submitted | 2020-06-23 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43699 | |
dc.description.abstract | Tématem diplomové práce byla "Charakteristika a výkonnost paralelní dojírny". Literární rešerše obsahuje popis historie dojení, chování člověka a zvířete, požadavky na konstrukci a funkci dojicího zařízení, fyziologické základy dojení, typy dojíren a současné trendy v technologii dojení. Hlavním cílem praktické části bylo vybrat firmu a popsat technologii chovu dojnic, stájový objekt a jeho technologické vybavení, paralelní dojírnu, stádo, počet dojnic, plemeno a užitkovost. Denně měřit čas nahánění, v čekárně, v dojicím stání a čas dojení u vybrané skupiny dojnic a sledovat celkový počet podojených krav za den, celkový čas dojení, mléčnou užitkovost a výkonnost dojírny. V závěru vyhodnotit zjištěné hodnoty s hodnotami uváděnými výrobci a v odborné literatuře. | cze |
dc.format | 79 s. | |
dc.format | 79 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Dojení | cze |
dc.subject | dojírna | cze |
dc.subject | dojnice | cze |
dc.subject | čas | cze |
dc.subject | výkonnost | cze |
dc.subject | Milking | eng |
dc.subject | parlor | eng |
dc.subject | dairy cow | eng |
dc.subject | time | eng |
dc.subject | performance | eng |
dc.title | Charakteristika a výkonnost paralelní dojírny | cze |
dc.title.alternative | Characteristics and performance of parallel parlor | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 56936 | |
dc.description.abstract-translated | The topic of the diploma thesis was "Characteristics and performance of a parallel milking parlor". The literature search contains a description of the history of milking, human and animal behavior, requirements for the construction and function of milking equipment, physiological bases of milking, types of milking parlors and current trends in milking technology. The main goal of the practical part was to select a company and describe the technology of dairy farming, stable facility and its technological equipment, parallel milking parlor, herd, number of dairy cows, breed and performance. Measure daily milking time, in the waiting room, in the milking stall and milking time for a selected group of dairy cows and monitor the total number of cows milked per day, total milking time, milk yield and milking parlor performance. Finally, evaluate the values found with the values given by the manufacturers and in the literature. | eng |
dc.date.accepted | 2020-09-09 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělská a dopravní technika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |