Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorHejtmánková, Zdeňka
dc.date.accessioned2024-03-12T09:16:18Z
dc.date.available2024-03-12T09:16:18Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-06-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43753
dc.description.abstractDiplomová práce porovnává vybrané kvalitativní parametry výčepních piv a ležáků vyrobených ve velkých pivovarech a v minipivovarech. V první části práce jsou stručně popsány základní suroviny pro výrobu piva. Dále je popsána technologie výroby, která zahrnuje výrobu sladu, mladiny, kvašení a konečné úpravy piva. V praktické části diplomové práce jsou popsány zvolené druhy piv. V tabulkách a grafech jsou vyhodnocené naměřené hodnoty z analytického rozboru piv. Jednotlivá piva jsou posuzována zejména dle obsahu alkoholu (% obj.). Rozdíl mezi minipivovarem a velkopivovary byl velmi nepatrný. V práci je zahrnuto senzorické hodnocení vybraných vzorků. Je posuzována chuť, vůně, zákal, říz a hořkost piv. Nejlépe hodnocené pivo v senzorickém hodnocení bylo Samson BOCK. Ze vzorků piv z minipivovaru se nejlépe umístil Čtyrák 12° světlý ležák premium.cze
dc.format53 s. (62 665)
dc.format53 s. (62 665)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectChmelcze
dc.subjectsladcze
dc.subjectpivovarské kvasinkycze
dc.subjectsenzorické hodnocení.cze
dc.subjectHopseng
dc.subjectmalteng
dc.subjectbrewer's yeasteng
dc.subjectsensory evaluation.eng
dc.titlePorovnání vybraných parametrů výčepních piv a ležáků z komerčních pivovarů a z minipivovarucze
dc.title.alternativeComparison of selected parameters of draft beers and lagers from breweries and microbreweryeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag57509
dc.description.abstract-translatedThe dissertation compares selected qualitative parameters beers on tap and lagers produced in large breweries and mini-breweries. The first part of the thesis briefly describes the basic raw materials for beer production. This is followed by a description of the production technology,which includes the production of malt and wort, fermentation and the finishing of beer. The practical part of the dissertation describes selected types of beer. Values obtained from a component analysis of beers are evaluated in tables and graphs. Individual beers are assessed mainly according to the alcohol content (% vol.). The difference between the microbrewery and large breweries was insignificant. The work includes sensory evaluation of selected samples. Taste, aroma, opacity, carbonation and bitterness of beers are assessed. The best rated beer in the sensory rating was Samson BOCK. From the mini-brewery Čtyrák 12 ° light premium lager beer was the best.eng
dc.date.accepted2020-09-23
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineKvalita zemědělských produktůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam