dc.contributor.advisor | Jirotková, Dana | |
dc.contributor.author | Štumpourová, Gabriela | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T09:16:23Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T09:16:23Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.date.submitted | 2020-06-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43762 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá jakostními ukazateli dančího masa z farmových chovů. V literárním přehledu je uvedena definice a význam masa, typy svalové tkáně a obecné složení svaloviny. Dále je zde popsáno složení dančího masa, hovězího masa a farmové chovy jelenovitých.
Praktická část je zaměřena na vyhodnocení hmotnosti jatečně upravených těl (JUT) daňka skvrnitého, chemické složení dančího masa a porovnání složení svaloviny dvou skupin daňků, kteří byli krmeni odlišnou krmnou dávkou. Poslední část je věnována srovnání kvalitativních znaků dančího masa z farmy Mnich a hovězího masa pocházející z farmy Kunclův mlýn. U vzorků svaloviny bylo vyhodnoceno množství vody, bílkovin, tuku a kolagenních bílkovin. | cze |
dc.format | 53 s. (83 261 znaků) | |
dc.format | 53 s. (83 261 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | dančí maso | cze |
dc.subject | hovězí maso | cze |
dc.subject | chemické složení | cze |
dc.subject | fallow-deer meat | eng |
dc.subject | beef | eng |
dc.subject | chemical composition | eng |
dc.title | Jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů | cze |
dc.title.alternative | Quality indicators of meat from farm animals | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 57543 | |
dc.description.abstract-translated | This diploma thesis deals with quality indicators in fallow-deer meat from farm breeding. The literature overview gives a definition and the meaning of the meat, types of muscle tissue and the general composition of muscles. Further, the consistency of fallow-deer meat, beef, and farm breeding are described.
The practical part focuses on the evaluation of fallow-deer carcase weight, on the chemical composition of fallow-deer meat, and the comparison of muscle composition in two groups of fallow-deer that were being fed a different feeding dose. The last part is dedicated to the comparison of qualitative features in fallow-deer meat from the Mnich farm and beef from the Kunclův mlýn farm. The following were being evaluated in muscle samples: the amount of water, proteins, fat and collagen proteins. | eng |
dc.date.accepted | 2020-09-24 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |