Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorŠtumpourová, Gabriela
dc.date.accessioned2024-03-12T09:16:23Z
dc.date.available2024-03-12T09:16:23Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-06-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43762
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá jakostními ukazateli dančího masa z farmových chovů. V literárním přehledu je uvedena definice a význam masa, typy svalové tkáně a obecné složení svaloviny. Dále je zde popsáno složení dančího masa, hovězího masa a farmové chovy jelenovitých. Praktická část je zaměřena na vyhodnocení hmotnosti jatečně upravených těl (JUT) daňka skvrnitého, chemické složení dančího masa a porovnání složení svaloviny dvou skupin daňků, kteří byli krmeni odlišnou krmnou dávkou. Poslední část je věnována srovnání kvalitativních znaků dančího masa z farmy Mnich a hovězího masa pocházející z farmy Kunclův mlýn. U vzorků svaloviny bylo vyhodnoceno množství vody, bílkovin, tuku a kolagenních bílkovin.cze
dc.format53 s. (83 261 znaků)
dc.format53 s. (83 261 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectdančí masocze
dc.subjecthovězí masocze
dc.subjectchemické složenícze
dc.subjectfallow-deer meateng
dc.subjectbeefeng
dc.subjectchemical compositioneng
dc.titleJakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovůcze
dc.title.alternativeQuality indicators of meat from farm animalseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag57543
dc.description.abstract-translatedThis diploma thesis deals with quality indicators in fallow-deer meat from farm breeding. The literature overview gives a definition and the meaning of the meat, types of muscle tissue and the general composition of muscles. Further, the consistency of fallow-deer meat, beef, and farm breeding are described. The practical part focuses on the evaluation of fallow-deer carcase weight, on the chemical composition of fallow-deer meat, and the comparison of muscle composition in two groups of fallow-deer that were being fed a different feeding dose. The last part is dedicated to the comparison of qualitative features in fallow-deer meat from the Mnich farm and beef from the Kunclův mlýn farm. The following were being evaluated in muscle samples: the amount of water, proteins, fat and collagen proteins.eng
dc.date.accepted2020-09-24
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam