Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorNechvátal, Jaroslav
dc.date.accessioned2024-03-12T09:16:44Z
dc.date.available2024-03-12T09:16:44Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-06-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43793
dc.description.abstractTato diplomová práce je zaměřena na analýzu vybraných kvalitativních ukazatelů u siláží. Kvalitativní ukazatelé byli sledováni u 119 vzorků travní a kukuřičné siláže z roku 2018. Pomocí těchto ukazatelů proběhlo zařazení podle hodnocení kvality fermentace u siláže dle Normy 2004, německého hodnocení dle Kaisera 2006 a slovenského hodnocení dle Mitríka 2016. Výsledné zařazení byla vyhodnocena a porovnána. V Normě 2004 bylo zařazeno v první třídě fermentace 82 % vzorků, v hodnocení podle Kaisera 88 % vzorků a v hodnocení podle Mitríka 83 % vzorků. Do hodnocení byl zařazen i vliv silážních aditiv na kvalitu fermentačního procesu. Sledován byl vliv bakteriálních a bakteriálně-enzymatických aditiv na obsah živin. V závěru práce byly vzorky siláže porovnány s průměrnými hodnotami z daného ročníku.cze
dc.format65 s.
dc.format65 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectsilážcze
dc.subjectsilážovánícze
dc.subjectkukuřičná silážcze
dc.subjecttravní silážcze
dc.subjectsilážní aditivacze
dc.subjecthodnocení kvality silážecze
dc.subjectsilageeng
dc.subjectensilingeng
dc.subjectcorn silageeng
dc.subjectgrass silageeng
dc.subjectsilage additiveseng
dc.subjectevaluation of silage qualityeng
dc.titleAnalýza kvalitativních ukazatelů silážovaných krmivcze
dc.title.alternativeAnalysis of the quality indicators of silage feedeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag57725
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis is to analyse chosen characteristics of silage quality. Total of 119 samples of grass silage and corn silage from the year 2018 were analysed. The quality of fermentation was analysed and silage was evaluated according to "Norma 2004", german evaluation system by Kaiser 2006 and slovakian system by Mitrík 2016. All the results were compared. 82 % of samples according to "Norma 2004", 88 % according to Kaiser and 83 % according to Mitrík were classified as the first class of fermentation. The influence of additives was also included in the evaluation of fermentation. The influence of bacterial and bacterial-enzymatic additives on the content of nutrients was observed. The results were compared with the average values of the silage of the year 2018.eng
dc.date.accepted2020-09-23
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam