dc.contributor.advisor | Lád, František | |
dc.contributor.author | Nechvátal, Jaroslav | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T09:16:44Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T09:16:44Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.date.submitted | 2020-06-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43793 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu vybraných kvalitativních ukazatelů u siláží. Kvalitativní ukazatelé byli sledováni u 119 vzorků travní a kukuřičné siláže z roku 2018. Pomocí těchto ukazatelů proběhlo zařazení podle hodnocení kvality fermentace u siláže dle Normy 2004, německého hodnocení dle Kaisera 2006 a slovenského hodnocení dle Mitríka 2016. Výsledné zařazení byla vyhodnocena a porovnána. V Normě 2004 bylo zařazeno v první třídě fermentace 82 % vzorků, v hodnocení podle Kaisera 88 % vzorků a v hodnocení podle Mitríka 83 % vzorků. Do hodnocení byl zařazen i vliv silážních aditiv na kvalitu fermentačního procesu. Sledován byl vliv bakteriálních a bakteriálně-enzymatických aditiv na obsah živin. V závěru práce byly vzorky siláže porovnány s průměrnými hodnotami z daného ročníku. | cze |
dc.format | 65 s. | |
dc.format | 65 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | siláž | cze |
dc.subject | silážování | cze |
dc.subject | kukuřičná siláž | cze |
dc.subject | travní siláž | cze |
dc.subject | silážní aditiva | cze |
dc.subject | hodnocení kvality siláže | cze |
dc.subject | silage | eng |
dc.subject | ensiling | eng |
dc.subject | corn silage | eng |
dc.subject | grass silage | eng |
dc.subject | silage additives | eng |
dc.subject | evaluation of silage quality | eng |
dc.title | Analýza kvalitativních ukazatelů silážovaných krmiv | cze |
dc.title.alternative | Analysis of the quality indicators of silage feed | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 57725 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this thesis is to analyse chosen characteristics of silage quality. Total of 119 samples of grass silage and corn silage from the year 2018 were analysed. The quality of fermentation was analysed and silage was evaluated according to "Norma 2004", german evaluation system by Kaiser 2006 and slovakian system by Mitrík 2016. All the results were compared. 82 % of samples according to "Norma 2004", 88 % according to Kaiser and 83 % according to Mitrík were classified as the first class of fermentation. The influence of additives was also included in the evaluation of fermentation. The influence of bacterial and bacterial-enzymatic additives on the content of nutrients was observed. The results were compared with the average values of the silage of the year 2018. | eng |
dc.date.accepted | 2020-09-23 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |