dc.contributor.advisor | Skořepa, Ladislav | |
dc.contributor.author | Mlezivová, Lucie | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T09:17:02Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T09:17:02Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.date.submitted | 2020-06-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43810 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce analyzuje nabídku bezlepkových potravin prodejních jednotek nacházejících se v oblasti Domažlicka, a to na základě zjištění poptávky zákazníků s intolerancí lepku. V teoretické části budou vysvětleny základní pojmy vztahující se k tématu, tedy terminologii obchodu, marketingovému výzkumu a celkové problematice celiakie a lepku. Praktická část bude zkoumat a vyhodnocovat šíři a kvalitu nabídky bezlepkových produktů v porovnání s poptávkou. Hlavní záměr, a to odstranění nedostatků vnímaných respondenty uvedených v dotazníkovém šetření, bude naplněn návrhy konkrétních doporučení pro oblast Domažlicka přesně na míru přání nemocných. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | celiakie | cze |
dc.subject | lepek | cze |
dc.subject | bezlepkové potraviny | cze |
dc.subject | prodejny | cze |
dc.subject | Domažlicko | cze |
dc.subject | poptávka | cze |
dc.subject | nabídka | cze |
dc.subject | celiac disease | eng |
dc.subject | gluten | eng |
dc.subject | gluten-free foodstuffs | eng |
dc.subject | stores | eng |
dc.subject | Domazlicko | eng |
dc.subject | demand | eng |
dc.subject | supply | eng |
dc.title | Poptávka po bezlepkových potravinách
ve vybrané oblasti | cze |
dc.title.alternative | Demand for gluten-free foods in the selected area | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 57831 | |
dc.description.abstract-translated | This diploma thesis analyses the supply of gluten-free foodstuffs in the stores in the Domažlice area, based on the demand of the gluten intolerant customers. In the theoretical part, the basic terms related to the topic are explained, i.e. business terminology, marketing research and overall issue of celiakia and gluten. The practical part examines and evaluates the width and quality of supply of gluten-free products compared to the demand. The main purpose, that is removing the deficiencies which are perceived by the respondents mentioned in the questionnaire, will be completed by proposal of specific recommendation for the Domažlice area according to the wishes of the sick. | eng |
dc.date.accepted | 2020-09-15 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |