dc.contributor.advisor | Skořepa, Ladislav | |
dc.contributor.author | Neubauer, Patrik | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T12:13:44Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T12:13:44Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.date.submitted | 2021-04-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/45658 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá analýzou pivovarnického odvětví v Jihočeském kraji s ohledem na minipivovary a vývojem pivovarského odvětví od roku 2015 v daném kraji. Literární rešerše je zaměřena především na základní pojmy v oblasti pivovarnictví, seznamuje čtenáře s historií vaření piva, rozdělení piv a pivovarů a způsoby vaření piva. V práci jsou popsány hlavní rozdíly mezi velkými pivovary a minipivovary a jejich výhody a nevýhody. Analytická část je potom věnována vybraným pivovarům a minipivovarům v Jihočeském kraji, jenž je v práci charakterizován. Dále jsou popsány vybrané pivovary a jejich historie, současný stav, způsob vaření piva a jejich produkty. Nezbytnou součástí práce jsou grafy, tabulky a obrázky, které zajišťují lepší přehlednost a prezentaci dat v oblasti zkoumané problematiky. | cze |
dc.format | 77 | |
dc.format | 77 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | pivo | cze |
dc.subject | pivovar | cze |
dc.subject | historie | cze |
dc.subject | pivovarský průmysl | cze |
dc.subject | vývojpivo | cze |
dc.subject | pivovar | cze |
dc.subject | historie | cze |
dc.subject | pivovarský průmysl | cze |
dc.subject | vývoj | cze |
dc.subject | beer | eng |
dc.subject | brewery | eng |
dc.subject | history | eng |
dc.subject | brewing industry | eng |
dc.subject | development | eng |
dc.title | Analýza pivovarského odvětví v Jihočeském kraji s ohledem na minipivovary | cze |
dc.title.alternative | Analysis of the brewing industry in the South Bohemian Region with regard to mini-breweries | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 60839 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis deals with the analysis of the brewing industry with regard to minibreweries and the development of the brewing industry since 2015 in the South Bohemia region. The literary research is focuses mainly on the basic terms connected with brewery, the history of beer brewing, the division of beers and breweries and the methods of brewing beer. The work describes the main differences between large breweries and minibreweries and their advantages and disadvantages. The analytical part is devoted to selected breweries and minibreweries in the South Bohemia region, which is characterized in the work. Furthermore, selected breweries and their history, current state methods of brewing beer and their products are described. An essential part of the work are graphs, tables and pictures, which provide better clarity and presentation of data in the field of research. | eng |
dc.date.accepted | 2021-06-08 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Pozemkové úpravy a převody nemovitostí | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělská specializace | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |