Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSamková, Eva
dc.contributor.authorVarousová, Petra
dc.date.accessioned2024-03-12T12:14:21Z
dc.date.available2024-03-12T12:14:21Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-04-23
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/45703
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo posoudit využití a preference zahuštěných a sušených mléčných výrobků. Pro tento účel byly vytvořeny dva dotazníky. Dotazníkového šetření zaměřeného na využití a preference potravinářských produktů se zúčastnilo 172 respondentů (spotřebitelů) různých věkových kategorií (muži 21 %; ženy 79 %), průzkumu zaměřeného na produkty krmivářského průmyslu 87 respondentů (chova-telů) ze zemědělských podniků. Z prvního průzkumu vyplynulo, že slazené koncent-rované mléčné výrobky upřednostňují spíše mladší věkové kategorie, naopak střední a starší věkové kategorie spotřebitelů dávají přednost sušenému mléku a neslazeným koncentrovaným mléčným výrobkům. Druhý průzkum ukázal, že chovatelé využívají převážně mléčné krmné směsi s obsahem sušené syrovátky a za největší výhody zkrmování mléčných krmných směsí považují jejich složení a zdravotní nezávadnost. Zjištěné výsledky ukázaly, že koncentrované mléčné výrobky jsou poměrně značně využívány a spotřebitelé mají dobrý přehled o jejich nabídce.cze
dc.format58 s.
dc.format58 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectzahuštěné a sušené mléčné výrobkycze
dc.subjectdotazníkové šetřenícze
dc.subjectpreferencecze
dc.subjectspotřebitelcze
dc.subjectzemědělský podnikcze
dc.subjectconcentrated and dried dairy productseng
dc.subjectquestionnaire surveyeng
dc.subjectpreferenceeng
dc.subjectconsumereng
dc.subjectfarmereng
dc.titleZahuštěné a sušené mléčné výrobky a jejich využití v potravinářském a krmivářském průmyslucze
dc.title.alternativeConcentrated and dried dairy products and their use in the food and feed industryeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag61028
dc.description.abstract-translatedThe aim of the thesis was to evaluate the use and preferences concentrated and dried milk products. A questionnaire survey focused on the use and preferences of food products was attended by 172 respondents (consumers) of various ages (men 21%; women 79%), a survey focused on feed products by 87 respondents (farmers). The first survey showed that sweetened concentrated dairy products prefer younger age groups, while middle and older age groups prefer milk powder and unsweetened concentrated dairy products. The second survey showed that farmers use mainly milk products containing dried whey, and consider their composition and safetyas main advantages of feeding. The results showed that concentrated dairy products are rela-tively widely used and consumers have a good overview of their offer.eng
dc.date.accepted2021-06-17
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam