Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorZábranský, Luboš
dc.contributor.authorSlunečko, Jiří
dc.date.accessioned2025-03-06T09:05:21Z
dc.date.available2025-03-06T09:05:21Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-04-14
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47167
dc.description.abstractTato práce se zabývá tím, jaký vliv má přidání krmných probiotických aditiv do výživy brojlerových kuřat. Cílem práce bylo zjistit vliv probiotických krmných aditiv, na výkrm brojlerových kuřat. Práce byla zpracována v zemědělském podniku ZS Dynín a.s., kde byla získána potřebná data k porovnávání. Data byla vždy u každé skupiny na konci výkrmu zapsána a po konci výkrmu poslední skupiny seřazena a porovnána, mezi skupinami bez použití probiotik a skupinami kterým byla předkládána probiotická aditiva. V práci byly navrhnuty 3 návrhy krmných směsí, kterými se krmila brojlerová kuřata. Pro odhad funkce přežití jsme použili neparametrický odhad maximální pravděpodobnosti, konkrétněji jsme použili Kaplan-Meierův odhad, kde byla jasně dokázana, vyšší míra přežití a to 0,97 u skupiny kuřat, které byla předkládána probiotika a prebiotika. Dále byly data vyhodnoceny pomocí jednofaktorové anovy a tukeyho testu, kde došlo k porovnání skupin z průměrné váhy při vyskladnění kuřat, konfiskátu, průměrné konverze živin a indexu efektivnosti výkrmu. Nejvyšší vliv probiotik byl zjištěn u konfiskátu a IEV. Index efektivnosti výkrmu (IEV) vyjadřuje úroveň výkrmu a je charakterizován především jeho délkou, spotřebou krmiva na 1 kg živé hmotnosti, dosaženou živou hmotností a procentem úhynu kuřat.cze
dc.format55 s. (76 286 znaků)
dc.format55 s. (76 286 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjectprobiotikacze
dc.subjectbrojlerová kuřatacze
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectprobioticseng
dc.subjectbroiler chickenseng
dc.titleVliv probiotických krmných aditiv na výživu výkrmových brojlerůcze
dc.title.alternativeInfluence of probiotic feed additives on the nutrition of fattening broilerseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag64575
dc.description.abstract-translatedThis work deals with the effect of adding feed probiotic additives to the nutrition of broiler chickens. The aim of the work was to determine the effect of probiotic feed additives on the fattening of broiler chickens. The work was processed in the agricultural enterprise ZS Dynín a.s., where the necessary data for comparison were obta-ined. The data were always recorded for each group at the end of fattening and, after the end of fattening, the last group was sorted and compared between the groups without probiotics and the groups to which probiotic additives were presented. In this work, 3 proposals of feed mixtures were fed, which fed broiler chickens. To estimate the survival function, we used a non-parametric estimate of the maximum probability, more specifically we used the Kaplan-Meier estimate, where a higher sur-vival rate of 0.97 was found in the group of chickens that were presented with probiotics and prebiotics. Furthermore, the data were evaluated using a onefactor anova and tukey test, which compared the groups from the average weight of chickens, confiscation, average nutrient conversion and fattening efficiency index. The highest effect of probiotics was found in confiscation and IEV. The fattening efficiency index (IEV) expresses the level of fattening and is characterized mainly by its length, feed consumption per 1 kg live weight, achieved live weight and percentage of chicken deaths.eng
dc.date.accepted2022-06-07
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

No Thumbnail [100%x80]
No Thumbnail [100%x80]
No Thumbnail [100%x80]
No Thumbnail [100%x80]

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam