dc.contributor.advisor | Samková, Eva | |
dc.contributor.author | Janoušek Honesová, Simona | |
dc.date.accessioned | 2025-03-06T09:05:37Z | |
dc.date.available | 2025-03-06T09:05:37Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.date.submitted | 2022-04-14 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47209 | |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce bylo určení vhodných rostlinných antioxidantů do fermentovaných mléčných produktů a posouzení jejich vybraných chemických a senzorických vlastností. Literární část se zaměřuje na jogurty, jejich obohacování a na vliv přídavku rostlinných antioxidantů. Experimentální část se zabývala analýzou vybraných ukazatelů plodů drobeného ovoce a džemů z nich vyrobených, analýzou vybraných ukazatelů bílých a ochucených jogurtů. | cze |
dc.format | 72 s. (23 486 slov) | |
dc.format | 72 s. (23 486 slov) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | jogurt | cze |
dc.subject | sušené odstředěné mléko | cze |
dc.subject | bez černý | cze |
dc.subject | rybíz černý | cze |
dc.subject | antioxidační aktivita | cze |
dc.subject | vitamin C | cze |
dc.subject | anthokyany | cze |
dc.subject | polyfenoly | cze |
dc.subject | obohacování | cze |
dc.subject | senzorické vlastnosti | cze |
dc.subject | yoghurt | eng |
dc.subject | skimmed milk powder | eng |
dc.subject | elderberry | eng |
dc.subject | black currant | eng |
dc.subject | antioxidant activity | eng |
dc.subject | vitamin C | eng |
dc.subject | anthocyanin | eng |
dc.subject | polyphenols | eng |
dc.subject | enrichment | eng |
dc.subject | sensory properties | eng |
dc.title | Vliv přídavku nutričně významných složek na vybrané vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků | cze |
dc.title.alternative | The effect of addition of nutritionally desirable ingredients on selected properties of fermented dairy products | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 64925 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this Master's thesis was to determine appropriate plant antioxidants added to fermented milk products and analyse selected chemical and sensory properties. The literary part focuses on yoghurts, their enrichment and the effects of plant antioxidants. The experimental part dealt with the analysis of selected indicators of fruits and jams made of them and the analysis of selected indicators of plain yoghurts and flavoured yoghurts. | eng |
dc.date.accepted | 2022-06-16 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Kvalita a zpracování zemědělských produktů | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Kvalita a zpracování zemědělských produktů | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |