Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSamková, Eva
dc.contributor.authorJanoušek Honesová, Simona
dc.date.accessioned2025-03-06T09:05:37Z
dc.date.available2025-03-06T09:05:37Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-04-14
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47209
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo určení vhodných rostlinných antioxidantů do fermentovaných mléčných produktů a posouzení jejich vybraných chemických a senzorických vlastností. Literární část se zaměřuje na jogurty, jejich obohacování a na vliv přídavku rostlinných antioxidantů. Experimentální část se zabývala analýzou vybraných ukazatelů plodů drobeného ovoce a džemů z nich vyrobených, analýzou vybraných ukazatelů bílých a ochucených jogurtů.cze
dc.format72 s. (23 486 slov)
dc.format72 s. (23 486 slov)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectjogurtcze
dc.subjectsušené odstředěné mlékocze
dc.subjectbez černýcze
dc.subjectrybíz černýcze
dc.subjectantioxidační aktivitacze
dc.subjectvitamin Ccze
dc.subjectanthokyanycze
dc.subjectpolyfenolycze
dc.subjectobohacovánícze
dc.subjectsenzorické vlastnosticze
dc.subjectyoghurteng
dc.subjectskimmed milk powdereng
dc.subjectelderberryeng
dc.subjectblack curranteng
dc.subjectantioxidant activityeng
dc.subjectvitamin Ceng
dc.subjectanthocyanineng
dc.subjectpolyphenolseng
dc.subjectenrichmenteng
dc.subjectsensory propertieseng
dc.titleVliv přídavku nutričně významných složek na vybrané vlastnosti fermentovaných mléčných výrobkůcze
dc.title.alternativeThe effect of addition of nutritionally desirable ingredients on selected properties of fermented dairy productseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag64925
dc.description.abstract-translatedThe aim of this Master's thesis was to determine appropriate plant antioxidants added to fermented milk products and analyse selected chemical and sensory properties. The literary part focuses on yoghurts, their enrichment and the effects of plant antioxidants. The experimental part dealt with the analysis of selected indicators of fruits and jams made of them and the analysis of selected indicators of plain yoghurts and flavoured yoghurts.eng
dc.date.accepted2022-06-16
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineKvalita a zpracování zemědělských produktůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programKvalita a zpracování zemědělských produktůcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam