Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSamková, Eva
dc.contributor.authorZámečníková, Marie
dc.date.accessioned2025-03-06T09:05:38Z
dc.date.available2025-03-06T09:05:38Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-04-14
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47211
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo posoudit, jaký vliv mají vybrané demografické faktory, na preference fermentovaných mléčných produktů. Za tímto účelem bylo vytvořeno dotazníkové šetření, kterého se zúčastnilo 278 respondentů (128 mužů a 150 žen). V dotazníkovém šetření bylo zjištěno, že nejčastěji konzumovanými produkty jsou polotvrdé a přírodní sýry a jogurty, přičemž nejoblíbenějším jogurtem je klasický bílý jogurt s více než 3 % tuku. Skupina starších respondentů preferovala polotučné sýry, zatímco pro skupinu mladších respondentů nebyla tučnost sýrů zásadní. Nejvíce preferovanou mlékárnou byla Madeta (50 % respondentů). Při výběru produktu byli spotřebitelé nejčastěji ovlivněni cenou a příchutí, přičemž cenou byli ovlivněni více muži a příchutí ženy. Výsledky diplomové práce mohou být přínosné pro lepší informovanost ohledně frekvence konzumace a preference fermentovaných mléčných produktů u českých spotřebitelů.cze
dc.format76 s.
dc.format76 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmlékocze
dc.subjectfermentacecze
dc.subjectfermentované mléčné produktycze
dc.subjectmlékárnacze
dc.subjectdotazníkové šetřenícze
dc.subjectpreferencecze
dc.subjectmilkeng
dc.subjectfermentationeng
dc.subjectfermented dairy productseng
dc.subjectdairy companyeng
dc.subjectquestionnaire surveyeng
dc.subjectpreferenceseng
dc.titlePreference fermentovaných mléčných produktů ve vybrané skupině spotřebitelůcze
dc.title.alternativePreference of fermented dairy products in selected groups of consumerseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag64927
dc.description.abstract-translatedThe aim of the diploma thesis was to assess the influence of selected demographic factors on the preferences of fermented dairy products. For this purpose, a question-naire survey was created, which was attended by 278 respondents (128 men and 150 women). The questionnaire survey revealed that the most frequently consumed prod-ucts are semi-hard and natural cheeses and yoghurts, while the most popular yoghurt is classic white yoghurt with more than 3% fat. The group of older respondents pre-ferred semi-fat cheeses, while the fatness of the cheeses was not essential for the group of younger respondents. The most preferred dairy company was Madeta (50% of respondents). When choosing a product, consumers were most often influenced by price and flavour, while the price influenced more men, and the flavour influenced more women. The results of the diploma thesis can be beneficial for better infor-mation about the frequency of consumption and preference of fermented dairy prod-ucts among Czech consumers.eng
dc.date.accepted2022-06-09
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologie - Ekologické zemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam